Kybele Sabunculuk işletmecisi Nedim Yurtsever, sabunculuk sektöründe farkı ürün türleri ile hizmete devam ettiklerini kaydederek, “İnsanların bilinçlenmesi doğal ve katkısız ürünleri tüketmeye yöneltmiştir. Sabunun da doğal olanı bulunmaktadır elbette” dedi.

Son 20 -30 yılda, dünya nüfusunun artması buna paralel olarak da talebin artması tüm sektörler gibi kendilerini de etkilediğini ifade eden Yurtsever, fazla kar etme hırsı ile özellikle gıda, temizlik ve bakım ürünlerinde toksik özelliklere sahip maddelerin ve kimyasalların kullanımı artığına dikkat çekti. Yurtsever, “Bunların sayısının giderek artması ve insanların bu konuda bilinçlenmesi de doğal ve katkısız ürünleri tüketmeye yöneltmiştir. Sabunun da doğal olanı bulunmaktadır elbette. Bizde Eskişehir’de Kybele Sabunculuk olarak elimizden geldiğince bu talebi karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kendisine danışmak için gelenler adına kişisel araştırmalar yaptığını ve hizmet kalitesini doğal ürünlerle sağlamayı istediğini dile getiren Nedim Yurtsever getirdiği yeni ürünleri şöyle aktardı: “Mevsim geçişi ve değişiklileri nedeni ile yaşanan saç, cild sorunlarında artış olacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımıza ciltlerini taze tutmaları için yeni getirdiğimiz sabun türleri ile destek olmak istedik. Ciltlerini önemseyen vatandaşlarımıza Eşek Sütü Sabunu, Deve Sütü Sabunu ve İncir Çekirdeği Sabunu gibi ürünler tavsiye ediyoruz. Ayrıca AloeVera ve Arganyağlı Sabunları da kullanabilirler. Bu sabunların özelliklerine destek verecek ve tamamlayıcı unsur olarak da siyah inci maskesi, gece, gündüz ve göz çevresi kremleri, Reishi Kremi, salyangoz salgı özlü gül kremlerini önerdiklerimizde oluyor. Ayrıca bize gelen talepler doğrultusunda saçları güçlendirmesi açısından B-8, B-5 provitaminli sabun, bıttım sabunu ve bu sabunlara destek olması için de Entele Otu Losyonu, sıvı keratinler önermekteyiz.”

Kybele Sabunculukta satışa sunulan sabun türlerinin özellikleri ise şöyle:

Deve sütü sabunu;

Kurak çöllerde yorulmadan, günlerce susuz kalarak geçen devenin sütü oldukça zengin vitaminler içermektedir. Bu nedenle pek yakında kozmetikte çok önemli bir yere sahip olacaktır. Deve sütü sabunu, deve sütünün iyileştirici etkisi, diğer bitkisel yağların katkısı ile sorunlu ve hassas ciltler için mükemmel bir sabundur.

İncir çekirdeği sabunu;

Bolca içerdiği A ve C vitaminleriyle cildi besleyerek canlandırma, iyileştirme etkisine sahiptir. İncir parçacıklarından tamamen doğal olarak üretilen bu sabun, peiling etkisi ile mat ciltleri yeniler, ışıl ışıl parlaklık verir, hücre yenilenmesini sağlar. Makyaj öncesi ve sonrası da kullanılan bu sabun tüm aile fertlerinin bütün vücutlarına kullanabileceği bir sabundur.

Eşek sütü sabunu;

Eski çağlarda kral ve kraliçelerin kullandığı ve Anadolu insanının yüzlerce yıldır kimi hastalıklara karşı kullandığı eşek sütü, anne sütüne en yakın süttür. Eşek Sütü Sabunu E vitamini, çok yüksek aminoasitler, Vitamin A, B1,B6,C,D,E mineralleri yönünden çok zengindir. Yüksek kalsiyum içermektedir. Ayrıca genç görünmenizi sağlayan doğal bir retinol içermektedir. Ciltteki leke ve kırışıklıkları giderir. Özellikle güneş ve doğum lekelerinin giderilmesinde etkilidir. Cildinizin sıkılaşmasını ve dolgunlaşmasını sağlar sivilce ve akneleri giderir.

Argan sabunu;

Dünyada sadece Fas’ın güney batısında kireçli topraklara sahip yarı çöl olan Saus Vadisi’nde yetişen argan ağacının çekirdeklerinden, bademlerinden elde edilen Argan yağından (sıvı altın) üretilmektedir. Argan Sabunu, saç, cild, tırnak ve yüz bakımı için oldukça etkilidir. Cildinizi yumuşatır, kırışıklıklara karşı korur, yara ve yanıkların çabuk iyileşmesini sağlar. Argan Sabunu, cildinizi saçlarınızı derinlemesine temizler, besler, bakımını yapar, yumuşacık ve pürüzsüz görünüm verir, sağlık kazandırır."

Editör: TE Bilişim