İcra hukuku, devletlerin yasal bir statüye kavuşmasından sonra borçlu ve alacaklı arasındaki ilişkileri düzenlemek için oluşturulmuştur. Genel tabiri ile borcunu bir şekilde ödememiş olan kişiden, alacaklının yapmış olduğu talep olup sonrasında devletin ilgili kurumları ile devreye girmesi ve borcu tahsil etmesi anlamına gelmektedir. İcra Avukatı Eskişehir uzmanlık alanında değerlendirilmektedir. Türkiye'de uygulanan bu hukuk dalına göre asıl amaç, alacaklının mağdur olmasının önüne geçmektedir. Bunu yaparken konusunda çok iyi olan bir avukat ile hareket etmek en mantıklı olanıdır.

İcra Hukukunda Ana İlkeler Nelerdir?

İcra hukuku içinde icra takip olarak bilinen bir kavram vardır. Yani size borcu olan kişinin bunu ödememesi durumunda Eskişehir İcra Avukatı ile hukuki bir süreç başlatma hakkınız vardır. Ancak bunun mutlaka ilgili daire üzerinden yapılması gerekmektedir. Bu durum aslında, borçlu ile alacaklı olan kişinin tam anlamı ile dengelenmesi açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Burada gözetilen şey ise toplumun ve kamunun yararıdır. Tasarruf ilkesi bu noktada karşımıza çıkmaktadır. Buna göre icra takibi ile başlayan süreç sonrasında mevcut durum devam ettirilir. Bunu durdurmak ya da sona erdirmek de mümkündür. Böylelikle bir nevi kişinin tercihine bırakılmıştır.

Devletin tüm departman ve kurumları ile bir icra takibini, herhangi bir başvuru olmadan başlatması gibi bir durum söz konusu değildir. Önemli olan alacaklının ilgili husus kapsamında bir adım atmasıdır. Hukuktaki tüm davalarda kişinin bir avukatının olması ona büyük bir avantaj sağlamaktadır. İcra durumlarında ise bu durum bir nevi zorunluluktur. Çünkü çok değişik olasılıklar, aşamalar ve süreçler söz konusudur. Bu yüzden Eskişehir icra avukatı, alanında yetişmiş olan uzman kişiler ile size bu anlamda yardımcı olacaktır.

Editör: TE Bilişim