Türkiye’de son yıllarda emlak sektörü ciddi değişimler yaşıyor. Ev fiyatlarında yaşanan ciddi değişiklikleri ise takip etmek oldukça zor oluyor. Ev fiyatlarının, satılık dairelerin ve kiralık evlerin fiyatları daha çok internet üzerinden takip ediliyor. İnternette ise tek bir platform üzerinden daireleri takip etmek yanlış fiyat analizlerine yol açılabiliyor. İlan yüklemenin oldukça kolay olması ve piyasa araştırması yapmak isteyen ev sahipleri, sergiledikleri fiyatlarla konut almak isteyenleri korkutabiliyor.

Eskişehir’de ucuz konut nasıl bulunur?

Eskişehir Türkiye’de konut durgunluğu yaşamayan ülkelerin başında geliyor. Şehre hareketlilik katan öğrenciler bunun en büyük nedeni oluyor. Gayrimenkul yatırımcıları ya da öğrencilik yıllarında konut sahibi olmak isteyenler nedeni ile büyük bir emlak döngüsüne sahip olan Eskişehir’de ucuz konut bulmak kimi zaman oldukça zor olabiliyor. Bunun tek nedeni ise konut fiyatlarının yüksekliği değil. Fiyat olarak oldukça uygun konutlar kimi zaman konut bakanların gözünden kaçabiliyor. Gözden kaçma hususunda en büyük etki ise kısıtlı bakış açısı oluyor. Konut fiyatlarına sadece belirli yerlerden bakan kullanıcılar birçok fırsatı görmüyor.

Örneğin 170 Bin TL civarında bakılan bir dairenin olduğu muhitte hatta bazen aynı apartman içerisinde satılan daha ucuz bir konutu bakılan platformda olmadığı için görmek mümkün olmuyor. Bu durumu ise bir web site tamamen çözmüş olarak gözüküyor.  hizmet veren yüzlerce emlak veri tabanından ilanları toparlayarak insanların daha ucuz konut bulmasını sağlıyor. Sadece bununla kalmıyor ve benzer evleri sunarak kullanıcılarına daha doğru bir seçim şansı sunuyor. Türkiye üzerinde Pazar araştırması yapan birçok yabancı girişim içinde örnek olmuş durumda.

Eskişehir’de Satılık Daire Fiyatları

Eskişehir’de emlak fiyatları son yıllarda ciddi artış gösteriyor. Türkiye’de emlak durgunluğundan en az etkilenen şehirler arasında bulunan Eskişehir, konut açısından ciddi bir fırsat şehri olarak biliniyor. Şehirde sürekli olarak genç nüfusun artıyor olması ise yatırımcılar için en büyük tercih sebebi oluyor.

fiyatları, konut sayısındaki artışlara rağmen oldukça uygun bir görünüm çizer durumda. Bununla beraber şehirde kira fiyatları da oldukça uygun. Bu denklem ise şehri tercih eden öğrenci sayısının her geçen gün artmasına neden oluyor.

Eskişehir 2000’li yıllarda en çok değişime uğrayan şehirlerin başında geliyor. Sosyal hayatta yaşanan köklü değişimler ve genç nüfusun artmasıyla yaşamın tamamen başka bir yönde değiştiği Eskişehir’de lüks konut sayıları da son yıllarda hızla artmaya devam ediyor. Terrace park, park vadi gibi son yıllarda birçok büyük konut projesi Eskişehir’de can bulmuş durumda.

Birçok emlak ve inşaat devi şehirde projelerini duyurmaya devam ediyor. Bunun birçok nedeni olsa bile yapılan araştırmalara göre Eskişehir yurt dışından en fazla konut satın alınan 5 şehir arasında yer alıyor. Yatırım amaçlı ve kira gelirlerine yönelik hareket eden kişiler için ciddi bir fırsat şehri olan Eskişehir’de büyük projeler olduğu kadar bireysel ve belediye tarafından yönetilen girişimlerde ilgi görüyor.

Bu ilginin ne kadar süreceği konusunda net bir şey söylemek mümkün olmasa bile Eskişehir’de bulunan üniversitelerin hacimleri düşünüldüğünde oldukça uzun ve katlanan bir ilginin olacağını söylemek mümkün.

Editör: TE Bilişim