İş hukuku, iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki en önemli konulardan birisidir. Bu hukuk dalı, herhangi bir işyerinde iletişim halinde olan kişilerin aralarındaki uyumu sağlamak adına oluşturulan kuralları içermektedir. Genellikle işçinin haklarını savunan ve işçiyi koruyan bir yapıya sahip bu hukuk dalı, bireysel iş hukukuve toplu iş hukuku olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır. Bireysel iş hukukunun uygulandığı yerler genellikle daha küçük işletmelerdir. Ayrıca bireysel iş hukuku bu tür kurumlarda iş sözleşmesi ile başlayan işçi ve işveren ilişkisini düzenlemektedir. Bireysel iş hukukuna göre daha büyük işletmeleri kapsayan toplu iş hukukunun konusunu ise; işçi ve işveren arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri, sendikalaşma hareketleri, grev ve lokavt gibi ihtilaflar oluşturmaktadır. Bunların yanı sıra iş hukuku alanında uyuşmazlıkların oluşması durumunda meydana gelen anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması ise ancak uzman bir Bursa iş hukuku avukatı ile mümkündür.

Uzman Bir Bursa İş Hukuku Avukatı ile Haklarınızı Koruyun!

İş hukuku avukatı; işçi ile işveren arasında yapılacak sözleşmenin hazırlanması, uygulanması ve sözleşmeden kaynaklanan haklar ve alacaklar ile ilgili anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması gibi konularda faaliyette bulunmaktadır. Bursa işçi avukatı tarafından yürütülen davalar arasında ise; yıllık izin alacağı, kıdem tazminatı, maaş alacağı ve ihbar tazminatıvb. davalar bulunmaktadır. Bahsedilen bu davaların tamamı İş Mahkemelerinde görülmektedir. Yine işçi ve işveren arasındaki sözleşmenin ihlal edilmesi durumunda ise taraflardan birisi kendisi ya da vekâletenBursa iş hukuku avukatı aracılığı ile İş Mahkemesinde dava açarak haklarını arayabilmektedir.

İş hukuku alanına giren davaların tamamı hem teknik hem de ciddi bilgi birikimi gerektiren davalardır. Bu nedenle taraflar, dava sürecini bizzat takip etmek istemeleri halinde pek çok haksızlık ile karşılaşabilmektedir. Yine bu durum nedeniyle uyuşmazlığın tespiti noktasında dahi hataya düşülebilmektedir. Özellikle işveren karşısında zayıf taraf olarak kalan işçi, haklarını tam olarak bilmemesi durumunda kazanmış olduğu bu haklarından mahrum kalabilir. Bu nedenle işçinin hakları konusunda detaylı bir şekilde bilgilenmesi ve haklarının korunması adına alanında deneyimli bir iş kazası avukatı Bursa ile çalışması büyük önem taşımaktadır. Siz de işçi ya da işveren olun fark etmez, ilgili mevzuata hâkim uzman bir Bursa avukat arıyorsanız Özkök Hukuk Bürosu ile iletişime geçebilir, en uygun hukuki çözümü en hızlı ve etkili şekilde elde edebilirsiniz. Detaylar İçin; https://www.ozkokhukuk.com/bursa-is-hukuku-avukati/

Editör: TE Bilişim