İtalya Rönesans eserleri ve yakın çağ mirasları ile dolu tarihi güzellikler ve gizem dolu gezilmesi mutlaka gerekli olan dünyanın en güzel ve en romantik ülkelerinden biridir.

İtalya'nın Sahil Kasabaları

Bu romantik şehir doğal güzellikleri ve şirinliği bir yana sahil İtalya sahil kasabaları ile de meşhurdur. Yazımızda sizlerle İtalya’nın sahil kasabaları ve eşsiz atmosferinden bahsedeceğiz. İtalya denildiğinde ilk akla gelen en bilindik şehirler olarak Milano, Floransa ve Başkent Roma gelmektedir. Bu şehirler de eşsiz güzellikte olup görülmeye ve gezilmeye değer niteliktedir. Her köşesinden tarih fışkıran, kafeleri, restoranları ve birçok gezilecek yeri olan şehirlerde gezmenin ve keyfini çıkarmanın tadına doyum olmaz. Fakat İtalya’nın bir diğer güzel beldeleri de birbirinden güzellikte karşınıza çıkacak olan sahil kasabalarıdır. Bu kasabalar şehir hayatının yoğun karmaşasından kaçmak isteyenler için son derece idealdir. Denizi, kumu ve güneşiyle büyüleyici bir görüntüye sahip bu kasabaları tanımak ister misiniz?

Kaynakça: https://sanatkaravani.com/italyanin-az-bilinen-7-unlu-sahil-kasabasi/

İtalya Sahil Kasabaları’nın Her Biri Cennetten Bir Köşe

Bazı beldeler vardır ki gidildiği zaman işte dersiniz cennet böyle bir yer olmalı. İşte İtalya’nın sahil kasabaları da size bu cümleyi kurduracak güzelliktedir. Sizler için seçtiğimiz beldeleri biraz tanımaya ne dersiniz? Belki size güzel bir gezi alternatifi sunmuş oluruz. Ya da işte tam da gitmek istediğim yer burası dedirtiriz.

MANAROLA

Üzüm bağları ile meşhur ve tatlı Sciacchetrà şarabı çok ünlü. Balıkçılık ve şarapçılık yapılan ortaçağ kalıntılarıyla dolu bir kasaba.

RAVELLO

İkonik yamaç bahçeleriyle ünlüdür. Gizli bir hazine gibidir. Yazın meşhur Ravello festivali ile ünlüdür.

POLIGNANO A MARE

Nefesinizi kesecek bir Adriyatik denizi manzarası tam da karşınızda. Turkuaz rengindeki plajı, beyaza boyanmış sokakları, sizi büyüleyecek tarzdaki kiliseleri vardır.

MANAROLA

Üzüm bağları ile meşhur ve tatlı Sciacchetrà şarabı çok ünlü. Balıkçılık ve şarapçılık yapılan ortaçağ kalıntılarıyla dolu bir kasaba.

CEFALU

Kuzey Sicilya’da bulunan bu kıyı kenti dağlar ile kıyı şeridi arasında yer alıyor. Pastel renklerle bezenmiş şirin bir kasaba. İtalya’nın sahil kasabaları içinde oldukça küçük fakat çok popülerdir. Birçok gezilecek ilginç yerler ve olağanüstü güzel şehirleri tanımak için https://sanatkaravani.com adresinde çok daha fazlasını bulacaksınız.

Editör: TE Bilişim