Binaların su başta olmak üzere tüm dış etkenlerden korunmasını sağlamak için yapılan işlemler çatı izolasyon uygulamaları olarak adlandırılır. Çatı izolasyon uygulamalarında çatı izolasyon malzemeleri kullanılır. Bu sayede hem binanın sudan korunması hem de ömrünün uzatılması sağlanmış olur. Çatılar tüm dış etkenlerden gelebilecek hasarlara karşı açık olduğundan yapıların en savunmasız kısımlarından biri olarak kabul edilir.

Çatı izolasyon uygulamaları esnasında su geçirmez membran ürünleri kullanılır. Çatının izolasyonu en doğru malzemelerin kullanılmasıyla en etkin şekilde sağlandığında çatı her tür su tehdidinden korunmuş olur. Eğer membran uygulaması doğru şekilde yapılmazsa malzemenin su geçirmez özelliğine rağmen çatı kıvrımlarında aradaki boşluklar nedeniyle su sızıntısının devam etmesi durumuyla karşı karşıya kalınabilir. Bu noktada çatı izolasyonunda hem doğru ve kaliteli malzemelerinin seçilmesinin hem de uygulamanın uzman kişilerce yapılmasının önemi ortaya çıkar.

Yapılarda temel yalıtımının, dış cephe yalıtımının ve çatı yalıtımının eksiksiz uygulanması sonucunda yapıda büyük ölçüde korunma sağlanmış olur. Yapılarda yalıtım uygulaması ile oluşma ihtimali bulunan terleme, yoğuşma ve korozyon gibi yapıya da insanların sağlığına da zarar vermesi söz konusu olan faktörlerin önüne geçilmiş olunur.

Çatı yalıtım uygulamaları binaların desteklenmesi ve ilk günkü kalitelerinin korunması amacına yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Çatı izolasyon uygulamaları ile doğadan kaynaklanmakta olan dış etkenlerin binaya verebileceği zararın önüne geçilebilir. Bu sayede binanın rutubetten kaynaklanan terlemelerden ve korozyondan korunması da sağlanmış olur.

Çatı izolasyon uygulamaları esnasında en önemli konu, uygulamanın yapılacak olduğu çatı özelinde en doğru kalınlığa sahip bulunan en kaliteli ürünlerin seçilmesi olarak kabul edilir. Doğru malzemelerin seçilmesi ve iyi bir işçilikle uygulanması çatı izolasyon uygulamalarının başarısında son derece büyük rol oynar.

Protan Çatı İzolasyon Malzemeleri Kalitesi İle Ön Plana Çıkıyor

Protan tüm çatı tiplerine yönelik kaliteli ürünleri ile sektöre yön veren bir membran üreticisi olarak tanınır. Protan Turkey garantisi ve kalitesi ile tüm ihtiyaçlara göre uyarlanmış ve özel olarak üretilmiş çözümler sunarak sektördeki pazar payını istikrarlı bir şekilde artırıyor. Su yalıtım ve çatı izolasyon uygulamaları için her kullanıcı ihtiyaçlarına en uygun ürünü Protan’ın geniş ürün yelpazesi arasından seçebiliyor.

Protan SE membran serisi; açıkta kalan çatı yüzeylerinde kullanılan polyester donatı takviyeli bir PVC membran olma özelliğini taşır, mekanik olarak sabitlenir, serme yöntemiyle vakumlu çatı sistemine uygulanabilir ya da vakumlu bir çatı sistemine gevşek olarak döşenebilir. Membran sıcak ve soğuk çatılar dahil olacak şekilde her türlü yüzeye ve alt tabakaya uygulanabilir. Protan SE düz, eğimli çatılarda ve kavisli çatıların tüm şekil ve kombinasyonlarında kullanılabilir.

Membran yumuşatılmış PVC’den üretilmekte olup polyester donatı/iplik tavsiyesine sahip olabilir. Protan SE membranı aynı zamanda ürünün yüksek ve düşük sıcaklıklara dayanmasını sağlayacak olan stabilizatörler içerir. Bu sayede ürünler UV ve alev geciktirici özelliğe sahipdir.

Protan SE membranlar; hafif metal çatılarda, beton çatılarda, bahçe teras çatılarda, kubbe ya da değişik şekilli beton veya çelik çatılarda su yalıtımının sağlanabilmesi amacıyla kullanılır.

Su Yalıtımında En Yüksek Verimi Protan Ürünleri İle Yakalayın

Protan tarafından üretilen sentetik malzemeler (PVC, FPO-TPO), ısıl işlemden geçirilmesinin ardından yeniden kullanılabilir. Termoset türü malzemelerin (EPDM) ise üretimlerinin ardından herhangi bir işlem ile yeniden kullanılması söz konusu değildir.

Protan EX PVC su membranları; polyester taşıyıcılı, geotekstil keçe laminasyonlu olup panel üretimi başta gelmek üzere hafif metal çatılarda, dere ve parapet yalıtımlarında ve yenileme uygulamalarında en yüksek verimin alınabileceği şekilde kullanılır.

Su yalıtım malzemeleri seçilirken malzemenin kullanılacağı alanın sahip olduğu özellikler gibi bazı önemli noktaların göz önünde bulundurulması su yalıtım uygulamasının başarısı üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. Su yalıtım malzemeleri birbirinden farklı özelliklere sahip olduğundan her malzemenin her uygulama bölgesi için doğru seçim olması ihtimali bulunmaz. Su yalıtım malzemeleri seçilirken bu nedenle uygulanacak yüzeyin tipinin de dikkate alınması ve uygulamanın işin uzmanı kişiler tarafından titizlikle yapılması önerilir.

Editör: TE Bilişim