Son zamanlarda genç yaşlı, büyük küçük demeden her kesimden insan için ciddi bir problem; saç kepeklenmesi. Saçta kepek aslında, bazen ciddi nedenlerden oluşabilen bir cilt sorunudur.

KEPEK NEDEN OLUR?

Kepek saç diplerindeki ölü derinin kalkması sonucu oluşur. Saçta kepeğin olmasının, saçın kirli ya da temiz olmasıyla hiçbir ilgisi olmamakla beraber yine de kirli ve hoş olmayan bir görüntüsü vardır. Bu görüntüden dolayı insanlar kendilerini kirli hissederler.

Son zamanlarda büyük şehirlerdeki hava kirliliği, su kirliliği ve bu şehirlerdeki kalabalığın, bunun beraberinde gelen gürültü kirliliğinin yarattığı büyük bir stres var insanlarda. Dolayısıyla tüm bunlar da ciddi anlamda saç diplerinde kaşıntılara ve sonrasında kepeklenmelere sebep olabiliyor.

KEPEKTEN NASIL KURTULURSUNUZ?

En başta yapmanız gereken en önemli şey bir cilt doktoruna görünmek. Saç diplerinizde oluşan kepeğin nedenini bir uzman ile birlikte tespit etmeniz, doğru ürünü bulup kullanmanız için büyük bir avantaj olacaktır ve aynı zamanda doğru tedaviyi uygulayabilmenize yardımcı olacaktır.

Doktorunuzla birlikte yaşadığınız kepek sorununun nedenini bulduktan sonra, bu nedeni çözecek özellikteki ürünleri gerek doktorunuz gerekse eczacınız ile birlikte seçebilirsiniz. Örneğin; Bioxcin kepek şampuanı, eczacınızın size tavsiyeleri arasında yer alacaktır.

Ürün denerken mutlaka ürünlerinizi incelemeniz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ürün yelpazesi çok çeşitli, var olan sorununuzu çözebileceğiniz bir ürünü çok kolaylıkla bulabileceğiniz bir marka.

Doğru ürünü seçip kullanmaya başladıktan sonra yapmanız gereken bir diğer önemli şey ise; stresten uzak durmak. Evet gerçekten çok zor bugünkü yaşam şartlarında ama en azından günde yarım saat kendinize özel bir zaman yaratarak günün stresinden kurtulmaya çalışınız. Stresinizi azaltıp doğru ürünleri de seçip kullandığınız taktirde kepekle ilgili bir sorun yaşamayacaksınız.

Stresinizi azaltmak için mesela nefes egzersizleri yapabilirsiniz ya da yogaya başlayabilirsiniz. Meditasyon yaparak kendi iç dünyanıza yönelebilirsiniz. Bunları yapabilmek için ekstra zamana ihtiyacınız yok. Sadece sosyal medyada geçirdiğiniz zamanı daha verimli kullanıp ev ortamında onar dakikalık yoga yapabilirsiniz ya da nefes egzersizleri ile meditasyon da olabilir. Sadece hiçbir şey düşünmeden zihninizi boşaltmanız da yeterli olacaktır.

Editör: TE Bilişim