Maket, sanat, hobi, el sanatları, heykel ve grafik çalışmalarında hassas bir kesim elde etmek için tercih edilen kretuar neşteri andıran bir bıçak çeşididir. Ergonomik yapısı ile maket bıçağına kıyasla daha basit bir kullanım sunar. Vidalı kilitleme sistemi ile kişilere güvenli kullanım imkânı sağlar. Kretuar bıçağı maliyetleri markalarına göre farklılık gösterir.
 

Kretuar Kullanımı
 

Gövdesi daha ince bir yapıda olduğu için kalem tutma konumunda tutarak rahat bir şekilde istenilen kesimlerin elde edilmesi sağlanır. Bıçak yedeklerinin uzun süre kullanım sunması için yapılan kesimlerin bir kesim matı veya yumuşak bir ahşap üstünde durması daha uygundur. Cam üstünde yapılan kesimler, kretuar bıçağı uç noktasına hasar vererek yedeklerin daha hızlı deforme olmasına ve kesimde zorlanılmasına sebep olabilir.

Kretuar Modelleri

Sanat ile ya da diğer farklı pek çok alan ile ilgilenen kişilerin ihtiyaç duydukları kretuar konforlu bir kullanım sağlar. Bıçak gibi kesici aletlerin kullanımı büyük bir dikkat istediği için kreaturlar bu konuda daha güvenli bir ortam yaratır. Kretuar modellerine https://www.guvensanat.com/kretuaradresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim