Lavanta ve kekik yağı keneyi ve daha pek çok böcek ve haşereyi sizden uzaklaştırıyor.

Bulvar Aktar İşletmesi’nin sahibi Ahmet Ulupınar, lavanta ve kekik yağının böcek ve haşereleri uzaklaştırıcı etkisini anlattı. Lavanta ve kekik yağının içeriğindeki etken maddeler ve kokuları ile böcekleri uzaklaştırmaya yardımcı olduklarını ifade eden Ulupınar, "Bizim ürünlerimiz yüzde yüz lavanta ve kekik yağıdır, baka yağlarla karıştırılmamıştır ve organiktir bunlar bize özel üretilmişlerdir" dedi. Lavanta ve kekik yağının keneye karşı kullanıldığını ifade eden Ulupınar, "Bu yağların içinde bulunan etken maddeler, böcek ve haşereleri uzak tutuyor" dedi. Türkiye çok ciddi bir kekik üreticisi olduğunu ve 60 çeşit kekik üretildiğini aktaran Ulupınar, kekik; kokusu ve etken maddesi ile her türlü böceği uzak tutar, bir tencereye lavanta koyup kaynattığınızda da evde sivrisinek ve kelebek oluşumunu da engellersiniz" diye konuştu.

BİTLERİ DE UZAKLAŞTIRIYOR

Lavanta yine okul döneminde çocuklarda çok kullanıldığına dikkat çeken Ahmet Ulupınar, "Çocukların yakalarına bir damla lavanta damlattığınızda bit gelmez, hiçbir yan etkisi yoktur ve çok da güzel kokar" şeklinde konuştu. Lavanta yağının cilt ve saç bakımında da kullanıldığına değinen Ulupınar," Kaynattığınız lavantanın suyu ile de saçlarınızı yıkarsanız saç bakımı yapabilirsiniz, kaynatıp çayını da içebilirsiniz bu da sizi rahatlatır ve kaliteli bir uyku uyumanıza yardımcı olur, cilt lekeleri üzerinde de çok etkilidir" ifadelerini kullandı. Ürünleri belirtilen miktarlarda ve sürelerde kullanmak gerektiğine dikkat çeken Ulupınar, "Ürünleri düzenli kullanmak çok önemli, bir kere kullanmak hiçbir işe yaramaz, fitoterapide bitkisel kürler var, bunların da belli bir kullanım süreleri olur, buna uymalıyız" dedi.

AKTARLAR SERTİFİKALI OLMALI

Doğal ürünleri alırken, doğru ve güvenilir kaynaklardan bilgi edinmenin, doğru adresten bu ürünleri edinmenin önemine dikkat çeken Ahmet Ulupınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ürünleri alırken sertifikalı aktarlar tercih edilmeli, biz sürekli Sağlık Bakanlığı'nca denetleniyoruz çünkü. Ürün organik mi bakılmalı, çok düşük fiyatlara bu ürünleri almak olanaklı değildir, bu ürünlerden uzak durmalı. Bizim yağ ürünlerimizi aldığımız firma Türkiye'deki tek ödüllü firmadır, biz de bu işi sertifikalı olarak yapan sayılı aktarlardanız, bu nedenle doğal ürünleri tercih eden herkesi bekliyoruz."

Bulvar Aktar Arifiye Mahallesi, İletişim sokak, Porsuk Bulvarı, 13/A’da (Köprübaşı iskelesi karşısı) hizmet veriyor.

Editör: TE Bilişim