Masif, ahşapların en saf hali yani hiçbir boyama veya kaplama işlemlerinden geçilmemiş halidir. Saf ve ham tomruktan elde edilen bu ahşaplar oldukça değerlidir. Sunta, MDF ve kaplama gibi birçok yapay yapıştırıcılarla yapılmış ahşap çeşitlerinden ise masif ahşap tamamen doğal ağaç lifleriyle bezenmiştir. Çam, Köknar, Ladin, Ihlamur, Kayın, Dişbudak ve Gürgen gibi ağaçların saf hallerinden üretilen bu ahşaplar çok kıymetli ve kalitelidir.

Dayanıklı ve geri dönüştürülebilir malzemelerdendir. Boyama, kaplama ve cilalama gibi yenileyici bakımların yapılması zorunlu değildir. Temizliği ve bakımı oldukça kolaydır. Yaklaşık ömrü 200-250 sene olan bu ürünler zımparalama ve küçültme gibi konularda oldukça dayanıklıdır. Malzeme kalitesi olarak diğer ahşaplardan her zaman bir adım öndedir.

Masif Ahşap Kullanılan Alanlar

Çok dayanıklı olan bu malzeme evin her yerinde kullanıma açıktır. Mutfak tezgâhları, televizyon üniteleri, kitaplıklar, sandalyeler, konsollar, şifonyer ve komidin gibi eşyaların yapımında rahatça kullanılabilirler. Yenilikçi iç mimarların tasarımlarında genellikle masif ahşap kullandıklarını görürüz. En kaliteli ürünler için https://salkimorman.com.tr/ahsap-profil.htm sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim