Essamiray Mermer sahibi Selim Dursun mermercilik sektörünün para kazandıra bir sektör olmasına karşın eleman bulmakta büyük sıkıntılar çektiklerini aktardı.

Baksan Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Essamiray Mermer sahibi Selim Dursun firması ve hedeflerinden bahsetti.  Mesleğe 1982 yılında girdiğini ve 2014 yılında Essamiray  Mermer’i kurduklarını söyleyen Dursun,  “Mesleğe 1982 yılında başladım. O günden beri mermercilikle ilgileniyorum. Firmamız 2005 yılında kuruldu. Sonra orayı devrettim. Şuan ki firmamız ise 4 yıldır devam ediyor.   İmalatta 3 kişi çalışıyor 20 kişilikte montaj ekibimiz mevcut. İnşaat sektöründe basamak, döşeme gibi işlerimiz var.  Hedefimiz daha fazla iş imkanı sağlamak” ifadelerini kullandı.

PARA KAZANDIRAN SEKTÖR

Eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Dursun, “Şuan eleman bulmakta büyük sıkıntı yaşıyoruz. Para kazandıran sektör. En düşük işçi maaşı 2 bin 500 TL civarında.  Ancak pis iş diye kimse çalışmak istemiyor. Son nesiliz herhalde. Türkiye’nin her yerinde mermer var. Mermer konusunda gerçekten bereketli Türkiye.  Zor bir meslek. Malzeme konusunda sıkıntımız yok ama eleman bulmakta sıkıntımız var” dedi.

MERMERE DÖNÜŞ OLACAK

Her zaman doğal taş olarak mermerden yana olduklarını aktaran Dursun, “Ben her zaman doğal taştan yanayım. Mesele şimdilerde mutfak tezgahlarında granit ve kuvars kullanılıyor. İnsanlar lükse kaçıyor. Granitte bir de renk çeşitliliği daha fazla bu da tercih konusu oluyor. Mermerden kaçıyorlar ama en sağlıklı mermer. İnanıyorum ki yeniden mermere geri dönüş olacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim