Mutfak yemeklerimizi yaptığımız ve besinleri sakladığımız bir alan olmakla beraber sağlıklı besin tüketimimiz için hijyen açısından en çok dikkat etmemiz gereken alandır. Bunlardan en önemlisi de besinlerimizi muhafaza ettiğimiz “ buzdolabı temizliği“ dir.

Gıdalarımızın ve yemeklerimizin saklandığı buzdolapları doğru şekilde temizlendiğinde, içinde sakladığımız besinler de daha sağlıklı korunmuş olur. Buzdolabı temizliğinde ne kadar bilgi sahibi ve bilinçli olursanız gıdalarınız lezzet ve tazeliği de o kadar korunmuş olur.

Mutfağın en önemlisi olan buzdolabı, temizliği noktasında da önemsenmesi gereken bir araç- gereçtir. Doğru şekilde buzdolabında saklanmayan gıdalardan ve doğru yapılmayan temizlikten dolayı dolabınızda kötü kokular olacaktır. Öncelikle ilk yapmanız gereken buzdolabına gıdaları yerleştirirken doğru bir yerleştirme yapmanız. Diğer önemli adım ise buzdolabınızı ayda bir mutlaka temizlemeniz olacaktır. Böylelikle hem hijyenik hem de kötü kokulardan uzak bir buzdolabınız olacaktır.

Buzdolabı Temizliğinde İzlenecek Adımlar

Buzdolabı temizliğinde ilk adım ön kontrol olmalı ve temizliğe başlanmadan önce fiş mutlaka çekilmelidir. Tarihi geçmiş gıdalarınız olup olmadığı kontrol edilip tarihi geçmiş olanla gıdalar çöpe atılmalıdır. Dolaptaki diğer besinler de çıkarılmalıdır.

Daha sonra dolabın çıkarılabilir bölümleri (raf, sebzelik vs.) çıkarılıp yumuşak bir sünger yardımı ile buzdolabı yerine elde yıkanmalıdır. Daha sonra buzdolabının içi yumuşak bir bez ya da süngerle kokusuz bir deterjan yardımı ile temizlenmelidir. Ardından kurutulmalı ve besinler doğru bir şekilde dolaba yerleştirilmelidir.

Eviniz için daha fazla fikre ihtiyaç duyuyorsanız https://www.evdekorasyonlari.com/ adresini ziyaret edebilir ev dekorasyonu, küçük salon dekorasyonu, mutfak gibi birçok konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim