Noter onaylı tercümeherhangi bir alanda yapılan tercüme işleminde kaşe ya da ıslak imzanın bulunduğu noter tasdikinin alındığı tercümeler olarak tanımlanmaktadır. Yeminli tercümeler tarafından yapılan bu işlemlerin noter huzurunda onaylanması ve tasdik edilmesinin ardından resmi bir nitelik kazandığı bilinmesi gerekmektedir. Noter onaylı tercümeler hakkında detaylı bilgilerin verildiği ve işlemler hakkında açıklamaların bulunduğu https://www.okeanostercume.com.tr/acil-noter-onayli-yeminli-tercume/adresini ziyaret etmek yeterli bilgileri edinmek için yeterli olacaktır.

Noter Onaylı Tercüme Hangi Durumlarda Talep Edilir

Noter onaylı tercümenitelikli olmayan ya da uluslararası olmayan işler için değil daha resmi işlemler için talep edilmektedir. Noter onaylı tercümelerin hangi durumlarda ihtiyaç duyularak talep edildiği hakkında detaylara ve bilgilere Okeanos Tercüme Bürosu’ndan ulaşmak mümkündür.

Noter Onaylı Tercüme Gerektiren İşlemler

Noter onaylı tercüme genellikle uluslararası işlemlerde talep edilmektedir. Noter onaylı tercümelere ihtiyaç duyulan durumlar genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Yurt dışında eğitim görme işlemleri
  • Vekalet verme işlemleri
  • Yabancı ortaklı şirketlerin kuruluşu işlemleri
  • Yurt dışında çalışma ya da oturma izni alım işlemleri için talep edilmektedir.

Editör: TE Bilişim