Çalışırken, spor yaparken ya da işe okula gidip gelirken zamanımızı daha keyifli geçirmek için müzik dinleriz. Ara sıra etrafınıza bakarsanız hemen hemen herkesin kulaklıklarının takılı olduğunu fark edersiniz. İstediğiniz tüm şarkıları bulabileceğiniz, önerileriyle muhteşem şarkılar keşfetmenizi sağlayacak birçok online müzik dinleme platformu var. Hem ücretli üyelik ile hem de ücretsiz kullanabileceğiniz platformları sizin için yakından inceledik.

1- Youtube

Müzik dinlerken bir yandan da video kliplerini izlemek isterseniz Youtube’u ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Gmail hesabınız ile giriş yaparsanız liste oluşturabilir, videoları çalma sırasına koyabilir, daha sonra kolayca bulmak için kanal ya da videoları beğenebilirsiniz. Youtube’un ücretsiz versiyonunda telefonunuzun ekranını kilitlediğiniz anda ya da başka bir uygulamaya geçtiğiniz anda video kesilir. Arka planda kullanmaya devam etmek istiyorsanız premium üyeliğe geçmelisiniz. Premium üyeliği ilk 1 ay ücretsiz deneyebilirsiniz.

2- Apple Müzik

Sanılanın aksine hem iOS hem de Android işletim sistemli telefonlarda kullanılabiliyor. Apple müzik uygulamasından 50 milyon telifli şarkıya ulaşabilirsiniz. İsterseniz wifi bağlantısı kurduğunuzda sevdiğiniz şarkıları indirin daha sonra internet paketinizden yemeden dilediğiniz kadar dinleyin. Dinlediğiniz şarkının sözlerini tam anlayamazsanız ekranda akarak şarkıya eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Apple Müzik’in sizin beğenilerinize ve dinleme geçmişinize göre günlük hazırladığı şarkı listeleri sayesinde yeni şarkılar keşfedersiniz. Yeni gelen özelliği sayesinde canlı radyo dinlemek için başka bir uygulamaya ihtiyacınız kalmayacak. Öğrenci iseniz yarı fiyatına abone olabilirsiniz. Öğrenci aboneliği için edu.tr uzantılı mail adresiniz ile doğrulama yapmanız gerekecek. Ücretlendirme aylık olarak yapılıyor. İstediğiniz zaman iptal edebiliyorsunuz.

3- Spotify

Spotify, Apple Müzik için saydığımız tüm özelliklere sahip. Üye olursanız ilk 3 ay ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Enpara ile yaptıkları kampanya sayesinde üyelik bedelinin %50’sini iade alabilirsiniz. Ücretsiz kullanmak isterseniz şarkı aralarında reklamlar çıkacak ve bazı özellikleri kullanımınız sınırlandırılacak. Örneğin şarkı atlama hakkı 1 saatte 6 adet ile sınırlandırılacak. Şarkıları indirip offline dinleme özelliği yalnızca premium üyelere sunuluyor. Spotify’ın da öğrenci aboneliği sunduğu hizmetler arasında. Hem öğrenci aboneliğinden hem de Enpara kampanyasından yararlanırsanız 4’te 1 fiyatına kullanabilirsiniz.

Bahsi geçen platformları web tarayıcınız üzerinden de kolaylıkla kullanabilirsiniz. Şarkı keyfinizin kesintiye uğramaması için premium üyeliğin yanı sıra hızlı internet bağlantısına da sahip olmalısınız. Wifi indirme (download) internet hız testini speedcheck.org üzerinden yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim