Cilt bakımı insanlar için yeri önemli olan bir bakım türüdür. İnsan cildi hava kirliliği, yoğun trafik, tüketilen gıdaların hormonlu olması ve stres gibi birçok etmen yüzünden kendi doğal yapısını hızlı bir şekilde kaybeder. Bu nedenle cilt bakımlarını eksiksiz ve devamlı olarak yapmak şarttır.

Cilt bakımı için üretilen yüzlerce kozmetik ürün vardır. Fakat cilt bakımında kullanılan maskeler, yağlar, nemlendiriciler ve diğer ürünlerden yeterli verim alabilmek için cildin üzerindeki ölü deriden kurtulmak gerekir. Biriken ölü derilerden de peeling ile kurtulmak mümkündür.

Peeling İle Nefes Alan Bir Cilt

Cildin en üst katmanı zamanla ölmeye başlar ve bu ölü deri cilt yüzeyinde bekledikçe kişide kırışık ve yorgun bir görüntüye sebep olur. Ölü deri birikmiş bir yüzde, kullanılan diğer kozmetik ürünleri gerektiği şekilde sonuç vermez. Ayrıca peeling ile arındırılmamış yüzlerde, makyaj da istenildiği şekilde oturmaz ve fondöten pudra gibi ürünlerin topaklanma yapmasına sebep olur.

Cildin rahat bir nefes alması için birçok kozmetik firması peeling üretimi yapmaktadır. Tüm markaların peeling çeşitleri için https://www.cosmetica.com.tr/yuz-temizleyiciler/ sitesi ziyaret edilebilir.

Editör: TE Bilişim