Piezo burun estetiği nedir? sorusuna cevap bulacağınız yazımızda, farklı bir estetik burun operasyonu olan Piezo burun estetiği hakkında daha detaylı bilgilere de yer verdik.

Piezo Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği ameliyatının burun kemiklerinin tıbbi keskiler ve benzer aletlerle kırılıp kesilmesine gerek kalmadan, ultrasonik dalgalarla buruna şekil verme operasyonuna piezo burun estetiği ameliyatı denilmektedir.

Bilindiği üzere eski burun estetiği yöntemlerinde yapılacak operasyonun çeşidine göre, hastanın alınması gereken burun kemikleri küçük tıbbi keskilerle ya da yine küçük testerelerle alınıyordu. Piezo yöntemindeyse bunlara gerek kalmadan operasyonun yapıldığı gibi, operasyon sonrasında hastanın burun çevresinde görülen morluk ve şişme gibi şikayetlerde önemli oranda ortadan kalkmaktadır.

Piezo Burun Estetiği Ne Kadar Sürer?

Operasyon sırasında kullanılan yönteme göre farklılık göstermekle birlikte, açık burun estetiği operasyonunun süresi yaklaşık 4 saattir. Kapalı burun estetiği yapılması durumundaysa, bu süre daha da kısa olmaktadır. Ancak yapılacak operasyonun uygun olması durumunda, açık estetik burun ameliyatı daha başarılı sonuçlar vermektedir.

Piezo Burun Estetiğinin Avantajları Nelerdir?

Normal burun estetiği ameliyatları sonrası görülen şişme ve morluklar, piezo burun estetiği ameliyatı sonrasında yok denilecek kadar azdır. Bu yöntemle operasyon esnasında burundaki kemiklerin kırılması yerine, ses dalgaları ile kesilmesi sağlanmaktadır. Bir gece hastanede kalınması gereken operasyonda, hastanın daha kısa sürede sosyal yaşantısına dönmesi de mümkündür.

Piezo Estetik Burun Ameliyatı Riskleri

Her operasyonda olduğu gibi, bu yöntemle yapılan burun estetiklerinde de basit bir takım riskler bulunmaktadır. Bunlardan biriside, hastanın kısa süreliğine koku alma yetisini kaybetmesidir. Ancak bu durum kalıcı ya da hastanın burun fonksiyonlarının bozulması sebebiyle değil, sadece operasyon sebebiyle geçici bir süreçtir ve hastaların tamamında görülmemektedir.

Piezo Burun Estetiği Ameliyatı Fiyatları

Yapılacak operasyonun durumuna göre, piezo burun estetiği fiyatları farklılık göstermektedir. Bu sebeple hastanın birebir muayeneye gelmeden ya da burun yapısını net bir şekilde gösteren bir görsel görmeden fiyat vermek, pek doğru bir davranış olmayacaktır. Ayrıca burun görselinde de ziyade, hastanın burun yapısının muayene edilerek incelenmesi fiyat konusunda daha net olunmasına imkan sağlayacaktır.

Editör: TE Bilişim