2008 yılında kurulmuş olan Pluskim firması, kimyasal ürünlerin üretimi ve teminatını oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Günümüzde her ne kadar farkında olmasak da dokunduğumuz her şey aslında kimyasal bir madde içermektedir. Bu süreçte ürünün sağlam ve dayanıklı olması için kimyasal yeterlilik de önemlidir. Pluskim markası adı altında firma tüm müşterilerinin ve çeşitli sektörlerin talep ettikleri ürünlerin hepsini başarılı bir şekilde karşılamaktadır. Üstelik bu alanda ihtiyaç duyulan çoğu kimyasal ürün de yine marka ile müşterilere sunuluyor.

Pluskim firması bünyesinde yer alan ve pek çok farklı kullanım alanı bulunan ürünlerden biri de poliüretanlar olarak nitelendirilebilir. Farklı kimyasal bağların bir araya geldiğinde ortaya çıkan sonuçla poliüretanlar oluşmaktadır. İnşaat sektöründen otomotive kadar pek çok farklı alanda poliüretanlara rastlamak mümkündür.

Poliüretanlar ve Kullanım Alanları

Kullanım alanları bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan poliüretanlar bu sektöre hakim olmayanlar için fazla bilinmeyen kavramlardan biridir. Bu bakımdan poliüretan nedir sorusunu yanıtlamak önemlidir. Poliüretanlar daha çok çeşitli alanlarda endüstriyelleşmiş bir polimer olarak da adlandırılmaktadır. Otomotiv, eşya, izolasyon, koltuk ve inşaat sektörü gibi birbirinden farklı çeşitli alanlarda poliüretanlara rastlamak mümkündür.

Kullanım alanları açısından fazlasıyla merak edilen poliüretanlar aslında birçok sektörün ilgili alt alanlarında da kullanıma açık bir üründür. Üstelik günümüz teknolojisinin daha da ilerleyeceğini düşünürsek ilerleyen zamanlarda poliüretanların varlığından çok daha fazla söz edilecektir. Bu bakımdan Pluskim kimyasal ürünlerde teknik bir yeterlilik sağlamak açısından oldukça büyük fark yaratan markalardan biri haline gelmiştir.

Poliüretanların Sektördeki Yeri

Poliüretanların yer aldıkları ve en çok ihtiyaç duyuldukları sektörlerin başında inşaat gelir. Bunun dışında daha pek çok farklı sektörde kullanıma açık olan bu endüstriyelleşmiş polimerler oldukça etkili içeriklere sahiptir. Aşağıda sizlere maddeler halinde poliüretanların hangi sektörlerde yer aldığını ve ihtiyaç duyulduğunu sıraladık.

  • İnşaat
  • Ayakkabı terlik
  • Mobilya
  • Isıtma soğutma sistemleri
  • Hammadde ve yardımcı kimyasallar

Belirttiğimiz kategorilerde ve alt alanlarında poliüretanların varlığından ve kullanımından söz edilmektedir. Firmaların bu ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan firma ise Pluskim olarak karşımıza çıkar.

İnşaat Sektöründe Poliüretanlar

İnşaat sektöründe yapıların projelerinin uygulamaya geçilmesi sürecinde çeşitli yapı malzemeleri kullanılmaktadır. Bu süreçte bazı durumlarda poliüretan ürünlere de ihtiyaç duyulmaktadır. Aşağıda inşaat sektöründe yer alan poliüretan sistemlerini sizlere sıraladık.

  • Panjur poliüretan sistemler
  • Seksiyonel ve Çelik Kapı Poliüretan Sistemler
  • Blok ve Levha Poliüretan Sistemler
  • Epdm (Tartan Zemin) Poliüretan Bağlayıcıları
  • Sandviç Panel Poliüretan Sistemler
  • Sprey Poliüretan Sistemler
  • Dekoratif Poliüretan Sistemler

Belirttiğimiz kategoriler inşaat sektörünün çeşitli dallarını oluşturmaktadır. Bu alanlarda poliüretanlar ile yapılan çeşitli sistemler kullanılmaktadır. Özellikle de blok ve levha yapımında kullanılan sistemlerde poliüretan sıklıkla tercih edilmektedir. Tüm belirttiğimiz sistemlerin oluşturulması için Pluskim markası en iyi şekilde hizmet vermektedir.

Kaynak: https://pluskim.com.tr/teknik/poliuretan-nedir/

Editör: TE Bilişim