İnsan soğuğu ilk olarak ayaktan alır. Hal böyle olunca da bedeninizi ne kadar ısıtsanız da ayaklarınızın sıcak kalması gerekir. Yerden ısıtma sistemleri de ilk olarak ayaktan başlayarak tüm bedeninizi daha sonra da bütün ortamı ısıtır. Petek sistemine nazaran yerden ısıtma sistemi daha rahattır ve daha verimli çalışır. Örneğin, bir kanepeyi ısıyı kesmemesi için peteğin önüne koymaya çekinebilirsiniz. Bu da dekorasyonunuzda açıklar yaratır. Halbuki rehau yerden ısıtma sistemine tamamen yerin altında olduğu bu tip dertleriniz ortadan kalkar siz de evinizi gönül rahatlığıyla dekore edebilirsiniz. Yerden ısıtma yaptırmaya karar verirseniz eğer, yerden ısıtma borusu olarak mutlaka oksijen bariyerli boru kullanın. Oksijen bariyersiz boru kullandığınız takdirde her iki senede bir tüm tesisatı temizletmeniz gerekir. Yani yerden ısıtma maliyeti yükselir. Yerden ısıtma faydaları avantajları (desenerji.com) oldukça fazlayken ufak da olsa dezavantajları da bulunuyor.

Yerden Isıtmanın Avantajları

Yerden ısıtma nedir sorusundan öte insanları duymak istedikleri ilk olarak bu sistemin faydaları oluyor. Kullanıcıya en büyük yararı kesinlikleyerden ısıtma fiyatlarıalanındadır. Yerden ısıtma fiyatları, fiyat/performans skalasında değerlendirildiğinde kullanıcıya çok büyük avantajlar sağlıyor. Yakıttan yüzde 15’e kadar tasarruf sağlayabiliyorsunuz. Bu da yerden ısıtma doğalgaz faturası diğer ısıtma sistemlerine göre sizi üzmeyecek demektir.

Petek, soba, klima gibi çok fazla yer kaplamadığı için sulu yerden ısıtma da elektrikli yerden ısıtma da yaptırsanız her türlü alandan tasarruf sağlayacaksınız demektir. Aynı zamanda temizlik probleminde de otomatik olarak kurtulacaksınız. Radyatör kullanılan yerlerde her sene petek temizliği yaptırmanız gerekir. Rehau yerden ısıtma ise her iki senede bir temizlense yeterli olacaktır.

Yerden Isıtmanın Dezavantajları

Avantajları duyup da hemen yerden ısıtma nasıl yapılır sorusuna geçmeden önce bu sistemin dezavantajlarını bilmekte yarar var. Yerden ısıtma sistemleri fiyatları uzun vadede size kazanç sağlasa da sistemin sürekli çalışması gerekir. 2-3 saatte ısındığı için en düşük ayarda da olsa çalıştırılmalıdır. Her halükarda yerde ısıtma fiyatları artınıza olacaktır. Yerden ısıtma kullanıcı yorumları da bunu destekler niteliktedir.

Editör: TE Bilişim