Hande Güzellik Merkezi Sahibi Hande Cetal, Sonbahar aylarında yapılması gereken cilt bakımları ve kalıcı makyaj ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Kalıcı makyaj yaptırmanın tam zamanı olduğunu söyleyen Cetal, “Merkezimde cilt bakımı, protez tırnak, ipek kirpik, volume kirpik ve kaş uygulamaları yapıyorum. Kaş uygulaması günümüzde bütün kadınların yaptırmak istediği muhteşem güzel bir uygulama. Aynı zamanda eyeliner ve dudak uygulamaları da öyle. Eyeliner ve kirpik uygulaması, gözlerin şeklini badem şekline dönüştürerek ve kirpikleri de daha güçlü göstermek amacıyla gözünüzü büyüterek daha derin ve anlamlı hale getirmek için yapılan bir uygulamadır.

Hiç acı yoktur yapılması yaklaşık yarım saat kullanması üç beş senedir. Yani yapılabilecek muhteşem bir uygulamadır.

DUDAK UYGULAMASI

Dudak uygulaması da öyle. Dolgudaki gibi anlamsız bir ifade olmaz dudaklarınızda. Dudaklar önde ve çizgi gibi bir görüntü olmuyor. Dolgu gerçekten herkese yakışmıyor. Yapmış olduğum dudak çalışması sonrası, dudaklarda sanki kalemle çizmiş gibi bir görüntü oluyor. Koyu renk ya da daha doğal bir renk uygulaması yapılabiliyor. Kalıcılık süresi dolgu gibi üç ya da altı ay değil, üç sene ya da beş sene arasında değişiyor. Dudak kontörü diyoruz bu işleme. Dudak gençleştirme de diyoruz. Kaşta ise kişinin kendi kaşlarına göre yüz hatlarına göre uygulama yapıyoruz. Kaşta önemli olan usta birinin bu uygulamayı yapmasıdır. Doğru cihaz doğru baskı çok önemli. İnsanın biraz da sanatçı ruhu olması gerekiyor. Yani hangi yüze hangi kaş gider tasarlaması lazım.  Ben kişiyi gördüğüm zaman hangi kaşın ona gideceğini gözümde canlandırmaya başlıyorum. Her uygulamayı da kendim özenle yapıyorum” dedi

Sonbaharda kaş uygulaması ve cilt bakımı yaptırmanın tam zamanı olduğunu ifade eden Cetal, “Çünkü deniz yok. Kaş uygulaması sonrası bir hafta denize girmek yasak güneş yasak. O nedenle kaş ve kalıcı makyaj uygulamaları bu mevsim tam zamanı. Yazın da yapılır ama kaşı denizden güneşten bir hafta korumak gerekiyor. Sonbahar ve kış aylarına cildi korumak için ise cilt mutlaka nemlendirilmeli. Yazın getirdiği gözeneklerden arındırılmalı. Yazın getirdiği lekeler için bu ay leke tedavileri yapılacak cilt ölü derilerden arındırılacak. Kök hücre uygulamasıyla cilt kışa hazırlanacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim