Çiğböreğin yanı sıra yine Tatarlara özgü Tatar Göbetesi’nde de Eskişehir’de tek adres olan Bulvar Çiğbörek’te göbete yemek için elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.

Tatar Göbetesi’nin, Tatarlar için çiğbörekle aynı önemde olduğunu anlatan Bulvar Çiğbörek ortaklarından Ahmet Ulupınar, “Cenazelerde, mevlütlerde, düğünlerde, sünnetlerde mutlaka Tatarlar göbete verirler, çok önemlidir onlar için” diye konuştu. Tatar Göbetesi’nin yapımı nınçok zahmetli olduğunu anlatan Ulupınar, “Önce un, su, yağ ve tuz ile hamuru yoğrulur, 40 beze yapılır, cıvık ve yağlı bir hamurdur, sadece elle açılır, 2,3 kişi çeke çeke açar. 20 kat altına, 20 kat üstüne konur, bunun kıyması pişmiştir, 20 dilim için   pirinç   konur, bunu pişirebilen Eskişehir’de 2 tane fırın vardır, her fırın bunun pişirilme yöntemini bilmez, doğru pişmezse de özelliği kalmaz. Ekmek fırınlarında 2-3 saat pişer, pişirilmesi fırıncı ustalığı ister, harlı ateş istemez, düşük ateşte uzun uzun pişer” ifadelerini kullandı. Tatar Göbtesi’nden ünde 2 tepsiden fazla yapamadıklarını dile getiren Ulupınar, “BU kadar zahmetine karşın, çok da uygun fiyata satıyoruz, bizden başka böyle orjinalini yapan yoktur, göbete için randevu veririz hatta nişan tarihlerini vs buna göre ayarlayan insanlar vardır” şeklinde konuştu.

İLETİŞİM

Arifiye Mahallesi İletişim Sokak Porsuk Bulvarı 11/D Köprübaşı iskelesi karşısı Yerli turistlerin Porsuk Çayı'nda tur atmak için bindikleri iskelenin hemen karşısı 0222 234 03 04 www.bulvarcigborek.com

Editör: TE Bilişim