Günümüzde özellikle yaşın ilerlemesi ve stres nedeniyle bazı insanlarda saç dökülmeleri meydana gelmektedir. Bu saç dökülmeleri aşırı derecede olduğu zaman kellik sorununu da beraberinde getirmektedir. Kellik her ne kadar bir hastalık olmasa da dış görünümüne önem veren kişiler için oldukça rahatsız edici bir olay olarak görülmektedir. Saç dökülmesi daha çok erkeklerde görülse de çok sayıda kadın da saç dökülmesinden şikayetçidir. Saç dökülmesini önleyen saç bakım ürünleri olsa da bazı durumlarda bu ürünler de aç dökülmesini önleme konusunda yeterli olmamaktadır. Kelliğin ortaya çıkması durumunda bu görüntünün ortadan kalkması amacıyla çözüm yolları da mevcuttur. Saç ekimi kelliğin önlenmesi amacıyla üretilen çözüm yollarındandır. Saç ekiminin de farklı yolları mevcuttur. Bunlardan bir tanesi de tıraşsız saç ekimidir.

Tıraşsız saç ekimi son yıllarda popüler olmuş bir saç ekim tekniğidir. Tıraşsız saç ekiminin nasıl yapıldığına değinecek olursak adından da anlaşıldığı gibi bu saç ekim tekniğinde saç ekimi saçları tıraş etmeden yapılıyor olmasıdır. Tıraşsız saç ekiminde saçlara dokunulmadan saç olmayan bölgelerdeki saç kanallarına saç kökleri ekilmektedir. Tıraşsız saç ekiminin uygulanmasındaki asıl neden saç ekiminden sonra doğal bir görünüm yakalamış olmaktır. Saç ekimi saç kısaltılarak yapılırsa saçın uzamasını beklemek gerekmektedir ancak tıraşsız saç ekimi yönteminin kullanılmasında böyle bir sürece gerek duyulmamaktadır. Tıraşsız saç ekim yöntemi özellikle saçını uzun kullanmak isteyenlerin tercih ettiği yöntemlerdendir. Tıraşsız saç saç ekimi tıraşlı saç ekimiyle kıyaslandığı zaman tıraşsız saç ekiminin daha uzun sürdüğü gözlemlenmektedir.

Bunun nedeni saçın uzun olmaması durumunda doktorun saç ekme işleminde zorlanmasıdır. Tıraşsız saç ekimi işlemi yaptıracak kişi için oldukça avantajlı bir durumken doktor için dezavantaja dönüşmektedir. Tıraşsız saç ekimi yaptıracak kişinin saç ekimi yaptıracağı yeri olabildiğince iyi araştırması gerekmektedir. SAksi takdirde güvenilir olmayan bir saç ekim ekibine denk gelinmesi sağlık açısından da oldukça tehlikelidir. Saç ekimi yapacak doktorun ayrıntılı bir şekilde araştırılmış olması önemlidir. saç ekim işleminin yapıldığı yerin de hijjenik olması sağlık açısından oldukça önemli bir detaydır.

Editör: TE Bilişim