Dini anlamda gerçekleştirilen mevlütler, yine dini açıdan bir anlamı olan hediyeler ile taçlandırılıyor. Mevlüt sonunda katılanlara ev sahibi tarafından verilen bir hediye ile mevlüdün güzel bir hatıra olarak hatırlanması sağlanabiliyor. Ayrıca yeni nesil mevlüt hediyeleri çok daha göz alıcı bir güzellik de sunuyor. Bu hediyeleri ikramlıklar ile karıştırmayın. Çünkü ikramlık olarak sunulan lokum ya da şeker oluyor.

Hediye olarak sunulanlar ise çok daha farklı ürünlerden oluşuyor. Örneğin Yasin kitabı en popüler arasında yer alıyor. Bir diğer ürün de şık duruşları ve süslü tasarımları ile dikkat çeken tespihler oluyor. Özellikle bebek mevlütleri için özel olarak hazırlanan tespihler pembe ve mavi renk seçenekleri de sunabiliyor. Hatta gül kokulu olanlar dahi var.

Magnet Mevlüt Hediyesi Çeşitleri

Arka bölümü mıknatıslı olarak dizayn edilen, magnetler de yine sık tercih edilen mevlüt hediyeleri arasında yer alıyor. Artık bu özel etkinliklerde sunulan hediyeler kadar bu hediyelerin sunum şeklinin de önem kazandığını söyleyebiliriz. Örneğin tespihler, en az kendileri kadar şık bir kutu ya da zarif bir kese içerisinde konuklara veriliyor.

Hatta bu kutu ya da keselerin üzerine isim de yazılabiliyor. Dolayısıyla ev sahipleri bu etkinlik öncesinde hediyeleri tek tek paketlemek için uğraş vermek zorunda kalmıyor. Böylece etkinliğin hazırlıklarına daha fazla zaman ayırabiliyor. Yasin kitapları için de şık tüllerden hazırlanan özel keseler var. Eğer ev sahibi Yasin kitabı ile birlikte tespih de hediye edecekse, kese içerisine her iki hediyeyi de koyabiliyor.

Bir başka hediyelik seçeneği olan gül suyu dahi son derece şık ve şirin bir cam şişe içerisinde sunuluyor. Bir anlamda artık bu etkinliklere katılanların ev sahiplerinden şık bir hediye beklentisinin de doğduğunu söyleyebiliriz.

Ev sahipleri de bu beklentiyi karşılamak ve konuklarını mutlu etmek için gibi adreslerden alışveriş yapıyor. Böylece şıklık ve kalite beklentisini tam olarak karşılayan ürünleri en uygun fiyatlarla satın alma imkanı da oluyor. Ayrıca yeni ve popüler hediyelikler arasından tercih yapma şansı da doğuyor.

Editör: TE Bilişim