Neden Almanya’ya gidilir? Almanya nasıl bir ülkedir?

Almanya Federal Cumhuriyeti, Orta Avrupa’da yer alan bir ülkedir. Başkenti Berlin ve Hamburg, Köln, Münih, Bremen, Dresden, Essen, Düsseldorf, Stuttgart, Hannover gibi birçok sevilen şehri ile meşhurdur. Çevresinde Fransa, Çekya, İsviçre, Hollanda Belçika, Danimarka ve Polonya da turistlerin ziyaret etmeyi çok sevdiği ülkelerdir. Avrupa Birliği’nin en büyük nüfusuna sahip olan ülke, on altı eyaletten oluşmaktadır.

Almanya bilim ve teknoloji alanında çalışmaları ile de lider olarak anılmaktadır. Bu özelliği ile oldukça fazla göç almaktadır. Resmi dili Almancadır. İngilizce, Fransızca ve Rusça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Yüksek yaşam standartları ile en gelişmiş ülkelerden biridir. İklimi genellikle nemlidir. Her mevsim yağış alır. Kışlar soğuk ve serttir. Yazlar ise ılık geçmektedir. Alman halkı genellikle mükemmeliyetçilikleri ve çalışma hayatlarındaki dakik oluşları ile bilinmektedirler.

Neden Almanca?

Almanya hem dil eğitimi hem de üniversite eğitimi için oldukça fazla tercih edilen ülkelerdendir. Almanca ise Avrupa ülkelerinde en çok kullanılan anadildir. İngilizceden sonra iş hayatında en çok Almanca konuşulmaktadır. Bilim ve teknoloji alanlarında öncü firmalara ev sahipliği yapan ülkede birçok kişi eğitim almak ve sonrasında da ülkede çalışmayı istemektedir.

Almanya vizesi

Almanya vize alınarak seyahat edilebilen bir ülkedir. Almanya Konsolosluğu, Almanya vize süreçleri hakkında karar veren kurumdur. Vize almak için konsolosluğa gidilebileceği gibi aracı olan vize danışmanlık merkezlerine de başvuruda bulunmak mümkündür. Birçok çeşit vize türü olduğu gibi birçok aracı vize merkezi de vardır. Turistik vize ise en yaygın başvurulan vize türüdür. Turistik vize için alınması gereken kişilerin ülkede 90 günden az kalması beklenmektedir. Almanya ulusal vizesi 90 günden fazla ülkede kalacak kişilerin başvurması gereken vize türüdür.

Almanya, Schengen vizesi ile gezilebilecek ülkelerden biridir.

Almanya vizesi için nasıl başvuru yapılır? Hangi belgeler gereklidir?

Aracı kurumlara başvuru yaparak ilerlemek artık çoğu kişinin ilk tercihi olmaktadır. Vize başvuru sürecinde zorluk ve sıkıntı yaşamak istemeyen insanlar bu firmalara evraklarını hazırlayıp başvurmakta ve sadece beklemektedir. Eksik bir belge ve sorun yaşandığında firma ile iletişime geçerek çözmek mümkün olduğundan süreç daha çabuk sonuca ulaşabilmektedir. Aracı firmaya ilk başvuruda ülkeye gidiş amacı sorulmaktadır. Gidiş amacına göre vize türü belirleneceğinden ona göre evraklar hazırlanacaktır. Turizm, ticari, oturum, aile birleşimi, ulusal vize, erasmus, yabancı dil okulu gibi gidiş amaçları ile firmaya başvuru yapılabilir.

İnternet sayfasından yapılan ilk başvuru sonrası evrak hazırlama süreci başlayacaktır. Gerekli evraklar vize türüne göre değişkenlik gösterecektir. Schengen vizesi için gerekli genel evraklar; pasaport, başvuru formu, biometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, vize aidatı, seyahat için otel ve uçak rezervasyonları, banka hesap dökümü, sgk hizmet dökümü, sgk işe giriş bildirgesi, çalışma ve izin belgesi, maaş bordrosu, iş sözleşmesi, ek gelir belgeleridir. Bu belgelere ek olarak belgelerde talep edilebilir ama vize başvurusunda bu evrakların beyan edilmesi gereklidir. İbraz edilmeyen belgeler vizenin verilmemesine sebep olabilecektir. Ayrıca 12 yaşını dolduran her birey için parmak izi kaydı gerekmektedir. Pasaportlarda uzatma ibaresi kabul edilmemektedir. Evraklar otomatik bir şekilde ikametinizin olduğu bölgenin bağlı olduğu Konsolosluk Vize Bölümüne gönderilecektir. Yoğun olan bayram ve tatil dönemlerinde işlem süreçlerinin uzama ihtimali düşünülerek başvuru yapılmalıdır.

Almanya vize çeşitleri nelerdir?

Turistik vize, ticari vize, öğrenci vizesi, transit vize, aile ziyareti vizesi, çalışma vizesi ve Almanya ulusal vizesi vize çeşitlerine örneklerdir.

Editör: Mustafa YILDIRIM