Başkan seçildi sözünü tuttu Başkan seçildi sözünü tuttu

EASK Başkanı Sadri Atam seçimlere yönelik açılamasında şunları söyledi; “Spor kenti olarak öğündüğümüz, gerçekten futbolundan hentboluna, eskriminden voleyboluna, atletizminden taekwondosuna kadar birçok branşta büyük başarılara imza atmış, uluslararası düzeyde üst düzey sporcular yetiştirmiş, 300 e yakın kulübüyle binlerce çocuğumuzu kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışan amatör spor kulüp başkanı, yöneticisi, antrenörü, hakemi, saha komiseri ile ilgili planı, projesi olmayan, onların dertlerini, sıkıntılarını gündeme getirmeyen, hatta köy derneklerini, kahvehaneleri ziyaret edip bir tane kulübe uğramayan, şehrin en az imar sorunu, trafik sorunu kadar önemli olan spor tesisi sorununu görmezden gelen siyaset anlayışını ben kabullenemiyorum.
Her geçen gün topluma faydası olmayan, suça meyilli gençlerimizin sayısı artmaktadır. Spor sayesinde gençliği kahvehanelerden, meyhanelerden, hastahanelerden, hapishanelerden kurtarıp spor salonu ve sahalarına çekemediğimiz sürece toplumda suç oranı artacaktır. Ayrıca suç oranını azaltmak için harcayacağımız para, tesis yada spora yapacağımız yatırımın kat kat üstünde olacaktır. Unutmayalım ki yapılan araştırmalara göre toplumda en az suça karışan toplum, spor yapan kişilerdir.

Daha önce seçilenlerden, 31 Mart’ta seçileceklerden ve atanmışlardan ricam. Lütfen hepimizin çocuğu var. Onların geleceği için, ülkemizin geleceği olan sağlıklı ve ahlaklı nesiller için, kötü alışkanlıklardan uzak nesiller için, spora destek olun.

!!! Bu çocuklar sizin çocuğunuzda olabilir…

Ekran Görüntüsü 2024 03 26 155143


İLİMİZ SPORU İÇİN İSTEKLERİMİZ …
1-
 İlimiz tesis yönünden Ülkemizin en kötü illerinin başında gelmektedir. İlimizde 14 yıl önce 27 tane müsabaka oynanan saha varken şu an 18 tane sahada müsabaka oynanmaktadır.
Dolayısıyla bir an önce mevcut tesisler revize edilerek, en az 5-6 tane yeni futbol sahası yapılmalıdır.
2- Belediyelerimizin meclislerinde spor komisyonları daha aktif hale getirilmeli ve ASKF ile beraber çalışmalar yapılmalıdır.
3- Mahalle ve semt kulüplerimize tek yada ortaklaşa kullanabilecekleri spor tesisi ve gelir getirici tesisler yapılmalıdır.
4- 7 den 77 ye her yaştaki vatandaşlarımızın 7/24 spor yapacağı alanlar oluşturulmalıdır.
5- Spor Kulüplerimize ASKF ler işbirliğiyle nakdi yardımların yanında malzeme, ulaşım, sağlık gibi konularda daha fazla destek verilmelidir.
6- Spora teşvik için ilimizi temsil eden sporcu yada kulüplere destek olunmalı, başarılı olanlar ödüllendirilmelidir.

Editör: Mustafa YILDIRIM