AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de 5 farklı gasp olayına karıştığı ileri sürülen metruk ev ve parklarda yaşadığı ileri sürülen 20 yaşındaki şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi. 
Alınan bilgiye göre, Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğine bağlı ekipleri tarafından son günlerde yaşanan gasp olayının artmasından dolayı şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonrasında güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelilerden birinin metruk bina ve parklarda kalan T.B. (20) olduğu belirledi. Yapılan çalışma sonrasında şüpheli T.B. Cumhuriyet mahallesinde yakalandı. Üzerinde yapılan aramalarda ise bir adet bıçak ele geçirildi.
Yapılan çalışmalar sonrasında T.B.’nin Yakup caddesi üzerinde Y.T.’ nin bıçak göstermek suretiyle bin 600 TL değerinde cep telefonu ile 470 TL paranın yağma edilmesi, Arifiye mahallesi Hüseyin Cahit Sokak üzerinde D.G.’nin 3 şüpheli tarafından korkutularak ve tehdit edilerek bin 750 TL değerinde cep telefonu ile 1.5 TL paranın yağma edilmesi, Arifiye mahallesi Hüseyin Cahit sokak üzerinde müşteki B.A.’nın 3 şahıs tarafından 17 TL paranın ve kol saatinin yağma edilmesi, Tunalı mahallesi Gaffar Okan caddesi üzerinde S.Ş.’in bıçak çekmek sureti ile 15 TL para ve cep telefonunun yağma edilmesi ve Şarhöyük mahallesi Bahçeseven sokak üzerinde İ.O.’nun bıçak göstermek sureti ile 120 TL paranın alınmasıyla ilgili olaylara karıştığı öğrenildi.
Ekipler, T.B.’yi olaylarda zarar gören vatandaşlar tarafından teşhis ettirdikten sonra yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk etti.
Diğer yandan şüpheli T.B.’nin kaldığı metruk evde yapılan aramalarda ise, 2 adet cep telefonu ele geçirildi. T.B.’nin ayrıca uyuşturucu madde bulundurmak, hırsızlıktan ve yağma suçlarından kaydının olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim