ÖZEL HABER

Not: Detayları videodan izleyebilirsiniz

Yahnikapan köyü merasının Tarım İl Müdürlüğü tarafından talep üzerine ihaleye çıkartılması köylüyü ayağa kaldırdı. Tarım İl Müdürlüğü'nde yapılan ihalenin durdurulmasını isteyen köylü ile ihaleye giren Ali Turhan ile oğlu Abdullah Turhan arasında tartışma yaşandı. Araya giren polis olayı büyümeden önledi. İhaleyi yıllık ödemesi 103 bin TL ile köylüler kazandı.

Yahnikapan Cemevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynel Uğur, şimdilik meralarını kurtardıklarını ancak bu rakamı ödemelerinin mümkün olmadığını belirterek, ilgililerden destek ve çözüm istedi.

Köylüler ile tekrar bir araya gelerek bir yol haritası çizeceklerini belirten Uğur, meralarının çocuklarının geleceği olduğunun altını çizdi.

 Uğur, “Bizler geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Tarımdan bir şey kazanamaz olduk. Şimdi ise köyümüz etrafında bulunan meramız ihale usulü elimizden alınmak istendi.

  Köyde yaşamımızı idame edebilmemiz için hayvancılık yapmak zorundayız. Meramızı ağaya, beye vermek istemiyoruz.

  Meramızda hayvanları otlatmak istiyoruz. Çünkü devamlı kapalı yerde yem verirsek yine para kazanamayacağız. Meramız çocuklarımızın geleceğidir”dedi.

Editör: TE Bilişim