Emek Mahallesi Dilek Caddesi üzerinde bir kıraathane doğru yapılan silahlı saldırının nedeni ‘bir husumet’ten kaynaklandığı belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayın bir asayiş olayı olduğunu ve siyasi ve ideolojik yönü bulunmadığı belirtildi. Polis memuru Nedim Ş.,   Muhsin K. (35)  Faruk K'nin yaralandığı olayla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nün  açıklaması şöyle:

“Haber merkezimize  Emek Mahallesi Dilek Caddesi üzerinde faaliyet  gösteren  bir Kıraathane de silahlı şahıslar olduğu ihbarı gelmesi üzerine, olay yerine intikal eden ekibimiz  kıraathanede bulunan şahıslarla olayı görüştüğü sırada,  03 xx  plaka sayılı araç içerisinden kıraathaneye doğru ateş edilmiş, görevlilerimiz ateşe karşılık vermiş, araç olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştır.

                Olay yerinde, açılan ateş sonucunda bir görevlimiz kafasının yan tarafından sıyrık şeklinde ateşli silahla yaralanmış, ayrıca olay yerinde isimleri daha sonradan tespit edilen 2 şahsında yaralı oldukları görülmüş, yaralılar çağrılan ambulanslar ile ilimiz Devlet Hastanesine sevk edilmiş, yapılan tedavilerinde her üç yaralının da hayati tehlikesinin olmadığı belirtilmiştir.

                               Olay akabinde, şüphelilerin yakalanması amacı ile çalışmalar başlatılmış, yapılan araştırmada şüphelilerin birisi cezaevi firarisi olmak üzere toplam 3 kişi   oldukları ve olay yerinden 03 xx  plaka sayılı araç ile kaçtıkları tespit edilmiştir.  Şüpheli  araç, 71 Evler Mahallesi Tarih Bulvarı benzinlik karşısında terk halinde bulunarak incelemeye alınmıştır.

                               Müşteki ve bilgi sahiplerinin alınan beyanlarında; olayın şüphelileri ile müştekileri arasında daha önceki bir husumetten kaynaklandığı, olayın bir asayiş olayı olduğu herhangi bir siyasi veya ideolojik bir yönünün bulunmadığı tespit edilmiştir.  Kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim