Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü’ne katılarak destek vermeye devam ediyor.
Yürüyüşün 6. gününde gerçekleştirilen 20 kilometrelik etabının ardından, CHP Grup Toplantısı da yine Ankara-Bolu karayolu üzerinde gerçekleştirildi. Binlerce vatandaşın destek olduğu ve Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü hakkında bir değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, “Cumhuriyet tarihimizin önemli yürüyüşlerinden bir tanesi… Bu arada Enis Berberoğlu’nun tutuklanması, 150’ye yakın gazetecinin içerde olması gibi adaleti kıran-döken bir anlayışla karşı karşıyayız. Genel Başkanımızın da dediği gibi artık bıçak kemiğe dayandı. Böyle devam etmeleri, bizlere yapacak bir şey bırakmadı. Burada tabi sivil itaatsizlik ortaya çıkıyor. En doğal hakkımız olan sade bir yürüyüş hayata geçiyoruz. Bunun başını çekenin de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olması bizleri çok mutlu etti çünkü silkelendik” ifadelerini kullandı.
“BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK”
Adalet Yürüyüşü’nde katılımcıların herhangi bir şiddete başvurmadığına dikkat çeken Başkan Ataç, “Burada taş yok, sopa yok, kırmak-dökmek yok, silah yok… Burada sadece yürüyen insanlar var. Evet hava serin, zaman zaman yağış var ama insanların yüzü gülüyor. Son derece neşeli, gülerek, oynayarak, şarkı söyleyerek buraya kadar gelindi. Bugün grup toplantısından sonra 3. etap başlayacak. Ardından da konaklamaya geçilecek. Son derece iyi gidiyor. Yolda zaman zaman sataşanlar oluyor ama herkes sinirlerine hakim. Kimseye cevap verilmiyor, böyle bir üslup oluştu. Zaten referandumda da biz sakin bir üslup ve yöntemle hareket ettiğimiz için CHP vatandaşın gözünde daha güvenilir hale geldi. Bu yürüyüşün büyüyerek devam edeceğini tahmin ediyorum. Bizler her zaman Genel Başkanımızın yanında olacağız” diye konuştu.
Başkan Ataç Adalet Yürüyüşü’ne Eskişehir’den katılan grup ile hatıra fotoğrafı çektirirken, 20 kilometrelik etabı tamamlamasının ardından Eskişehir’e döndü.
 

Editör: TE Bilişim