CHP Eskişehir İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Burada konuşma yapan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun'da tam bağımsız Türkiye için kurtuluş meşalesini yaktığını söyledi.

19 Mayıs'ın tam bağımsız Türkiye'nin milat tarih olduğunu ifade eden Adar, "Gelecek gençlerin omuzlarında yükselecektir diyerek gençliğe arman eden ulu önder, dünya tarihinde de bir ilke imza atmıştır. Bu nedenle 19 Mayıs sadece Kurtuluş mücadelesini değil, aynı zamanda karanlıkla mücadele eden her güçlüğü aşabilecek enerjiye sahip olan, bilimin ve sanatın çizdiği yolda ilerleyen Türk gençliğini de temsil eder" dedi.

19 Mayıs'ın kurtuluş meşalesinin yanmasının 100. yılında çok daha anlamlı olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar şunları söyledi:

"Atatürk ve O'nun devrimlerini görmezden gelmek isteyenler, Atatürk'ün başlattığı bağımsızlık ve aydı8lanma ışığının önüne set çekmek isteyenler, geçmişte olduğu gibi bugünde gelecekte de o kuvvetli ve daimi ışığın şiddeti ve gücüyle tarih olacaklardır. Atatürk ve onun eserleri ise gençlerin omuzlarında sonsuzda dek yaşamaya devam edecektir.

Milli Mücadelenin 100. yılında Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Örgütü olarak, Atatürk'ün çizdiği çağdaş, uygarlık yolundan ayrılmadan, Atatürk ilke ve  devrimlerinin yılmaz savunucuları olacağımıza verecek ışığı olmayanların Atatürk aydınlanmasını karartmalarına izin vermeyeceğimize, milletimizin birliki ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir anda yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesini bozdurmayacağımıza bir kere daha söz veriyoruz."

Editör: TE Bilişim