Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, sadece rektörlüğünde değil Anadolu Üniversitesi’nin bünyesinde bulunduğu andan itibaren gerçekten de önemli çalışmalar yaptı.

Bunların önemlilerinden biri de kardeş üniversite Osmangazi Üniversitesi ile olan ilişkilerdi.

Daha önceki rektörler zamanında pek göremediğimiz bu diyalog A.Ü Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ile ESOGÜ’nün bundan önceki rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin döneminde tavan yaptı.

Prof. Dr. Hasan Gönen döneminde de devam etti.

Vakıfların kuruluşunda da Aydın’ın emeklerini unutmamak lazım.

Rektörlük döneminde başarılı işlere imza attı.

Özellikle “Global kampus” ve “Dijital devrim” adı verilen çalışmalar hiç de küçümsenecek işler değil.

Anadolu Üniversitesi geçmişinde zaten adını dünyaya duyurmuştu, ama bu dönemde daha fazla duyurdu ve çağın gereklerine uygun işler yapıldı.

Yapılmaya da devam ediliyor.

Prof. Dr. Davut Aydın, rektörlüğe atandığı ilk günden itibaren Anadolu Üniversitesi için büyük bir çaba harcadı, harcamaya da devam ediyor.

Önceki gün yapılan seçimlerden sonra eğer kendisine tekrar bu görev verilirse çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüreceğine kimsenin kuşkusu olmasın.

Elbette bu görevler belli zamanlar için.

Bundan önceki rektörler de belli zamanlarda görevlerini yaptı ve bayrağı başkalarına devretti.

Davut Aydın da günü geldiğinde görevini bir başka bilim adamına devredecek.

Bu tür yüksek görevlerde deneyimin de tartışmasız çok önemli. Böyle dünya çapında bir eğitim kurumunun başında olarak hizmet vermek herkesin beklentisi olabilir.

İşte bu beklenti içerisinde olan bilim insanları bir süredir üniversite bünyesinde yaptıkları çalışmaların ilk sonucunu aldılar.

Büyük bir kesimin neden yapıldığını anlayamadığı ancak yasa koyucuların belli ihtimalleri göz önünde bulundurarak getirdikleri üniversite bünyesindeki seçimler yapıldı ve sonuçlar alındı.

Aday olanların aldıkları oyların fazlalığı veya azlığının pek de önem taşımadığını hem Eskişehir’deki üniversitelerin rektör atamalarında, hem de diğer üniversitelerde gördük, bundan sonra da göreceğiz.

Seçime Anadolu Üniversitesi’ne uzun sürelerdir hizmet veren bilim insanları rektör aday adayı olarak katıldı ve yapılan seçim sonucunda da 6 rektör adayı belirlendi.

9 bilim insanı katıldı bu yarışmaya. Bunlardan ilk altısı üniversite yönetimi tarafından YÖK’e bildirilecek.

YÖK de bu altı isimden üçünü eleyerek 3 adayı Cumhurbaşkanı’nın onayına sunacak.

YÖK’ün altı isimden alınan oylara bakılmaksızın üç kişiyi bildirme yetkisi var, ancak geçmişteki uygulamalara da bakıldığında YÖK genelde ilk üç sırayı bildirmeyi daha uygun buluyor ve atamayı Cumhurbaşkanı’na bırakıyor.

Benim tahminim YÖK, Nüvit Gerek, Naci Gündoğan ve Davut Aydın’ı Cumhurbaşkanı’nın onayına sunacaktır.

Gerisi ise Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e kalıyor.