Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Eskişehir’de spora emek veren ve ömrünü adayanları “ Eskişehir sporunda yaşayan efsaneler” ödül töreni ile onure etti. Taşbaşı Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen törene çok sayıda siyasi isim, sporcu, gazeteci ve STK ve kurum temsilcileri katıldı. Törende spor ve basın alanında efsane isimler plaketle ödüllendirildi.

Törende gazetecilik dalında Ali İhsan Sarıçoban, Engin Bayrı, Doğan Pinçe, Varol Alkılıçgil, Yılmaz Unay ödüllendirildi. Ödülleri Eskişehirli sanatçı Mithar Körler taktim etti.

Kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür eden Sarıçoban, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “ Sporun her dalına hizmet etmiş, antrenör, teknik adam, yönetici, malzemeci, kısacası bu işi karşılık beklemeden yapanların buluştuğu bir gecede, basın dalında da ödül almak bizler için de ayrı bir gurur oldu. Meslekte geçen 38 yılda acı ve tatlı günler yaşadık. Büyüklerimizin katkıları ve arkadaşlarımızın destekleri ile bugünlere kadar geldik. Böylesi gecelerin ve törenlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bizim üzerimizde büyük emeği olan ustalarımıza, büyüklerimize ve meslektaşlarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum.”

Siyasi ve spor camiasını bir araya getiren ve katılımın büyük olduğu gece sonunda ödüle layık görülen pek çok isime de plaket takdim edildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM