Özellikle sanayi sektöründe son 50 yılda ciddi bir gelişme gözlemlendi. Bu durum çok daha hızlı ve hatasız kalitede üretime imkan sağladı. Matbaa makinaları de bu teknolojik gelişimden nasibine düşeni fazlası ile aldı. Son yıllarda baskı makinesi alanında büyük değişiklikler oldu.

Baskı makineleri, kağıt, deri, plastik, kumaş veya metal yüzeylere baskı yapmak için kullanabileceğiniz ürünlerdir. Lokasyona bağlı olarak birçok farklı türü vardır. Reklamcılıkta matbaa makineleri çok sık kullanılmaktadır. Ayrıca serigrafi baskı makinası olarak da adlandırılır.

Baskı Makinesi Özellikleri

Teknoloji ilerledikçe baskı çok daha modern yöntemlerle yapılır hale geldi. Birkaç yıl öncesinin elektrikli matbaa makineleri günümüzde yerini çok daha gelişmiş bilgisayarlı uygulanmalara bıraktı. Plakalara kadar birçok baskı bu şekilde yapılmaktadır. Makinelerin son derece gelişmiş fonksiyonları vardır. Ürünün özelliklerine göre değişmekle birlikte ana vurgular çeliktir. Gaz kelebeği takmak için bir masa vardır. Kural olarak, bunlar yatay eksende çalışan ürünlerdir. Matbaa makinaları ilgili standartlara uygun olarak üretilmektedir. Piyasada aynı anda birden fazla tür yazdırabilenler de vardır.

Baskı Makineleri Fiyatları Hakkında

Baskı makinelerinin fiyatlarını baştan net bir şekilde belirtmek mümkün değildir. Öncelikle fiyatlar baskının cinsine ve beraberinde gelen özelliklere göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca yerli veya ithal baskı makinesinin fiyatı da doğal olarak birbirinden farklıdır. Döviz kuruna bağlı olarak ithal ürünlerde rakamlar an be an değişiyor. Baskı makinası üreticisinin satış adresi ve fiyat politikası da rakamları değiştiriyor.

Dijital Baskı ile Ofset Baskı Arasındaki Fark Nedir?

Dijital baskılar geleneksel veya diğer bir deyişle analog baskılardan farklıdır. Örneğin dijital baskıda ofset baskı makinelerinde olduğu gibi klişeler kullanılmaz. Metal plakalar kullanmak yerine, baskı makineleri görüntüyü doğrudan basılı malzemeye basar. Dijital ürünler için baskı teknolojileri çok hızlı gelişiyor ve baskı kalitesi her geçen gün daha iyiye gidiyor. Bu gelişmeler sayesinde dijital baskının kalitesi ofset baskı kalitesine yaklaştı. Dijital baskının başka avantajları da vardır:

·        Kişiselleştirilmiş değişken veri yazdırma

·        Talep üzerine anında baskı

·        Küçük miktarlar için fiyat avantajı

·        Hızlı ve kolay makyaj

Geniş Formatlı Dijital Baskı Makinesi

Geniş format dijital baskı, standart baskı boyutlarına sahip standart makinelerde yapılır. Adı geniş format baskı olarak da kullanılabilen baskı çeşidi standarttan daha geniş olan makinelerde üretilmektedir. Maksimum baskı genişliği makinenin tipine bağlı olduğundan, endüstride "geniş format" terimi görecelidir. Geniş format ölçüler genellikle 160cm, 180cm, 320cm ve 500cm olarak rulo veya flatbed baskı kullanılarak üretilir. Ancak genel olarak geniş formatlı dijital baskı aşağıdaki kategorilerde tanımlanabilir:

·        Duvar kağıdı baskıları

·        Cephe kaplama baskıları

·        Etkinlikler için afişler ve afişler

·        Bankacılık sistemi çıktıları

·        Afiş ve duyuru

·        Tabela

Sizler de https://www.sanayiden.com/matbaa-amp-baski-makinalari-sanayi-urunleri adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM