Islak mendil sentetik kağıdın solüsyon ile ıslatılması ve belirli ölçülerde makinelerin kesimi sonucu elde edilir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan ıslak mendil çeşitlerinin kullanımında da dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. 

Bunlardan biri de pH oranının iyi ayarlanması gerektiğidir, aksi halde ciltte tahrişlere neden olmaktadır. Bir diğeri ise ürünün kalitesidir. Üretici firmanın aldığı kalite belgeleri de çok önemlidir.

Islak mendiller su ve antibakteriyel temizleyiciler kadar etkin rol üstlenmese de her an yanımızda temizlik açısından kurtarıcı özelliği taşımaktadır. Restoranlarda ya da yemek mekanlarında ikram edilen ıslak mendil çeşitlerinin birçoğu sağlık açısından risk taşımaktadır. Firmamız her türlü bursa ıslak mendil sağlık açısından risk taşımayacak özelliklerde hazırlanmasına dikkat etmektedir.

Birçok kullanım alanı olan ıslak mendiller, günümüzde ofislerin her çekmecelerinde karşımıza sıklıkla çıkmaktadır. Elektronik cihazların temizliğinde de fazlası ile etkili çözüm sağlamaktadır.

Makyaj temizliğinde ise cilt sağlığı açısından önemini saymakla bitiremediğimiz ıslak mendiller, özellikle ağır göz makyajlarında sudan dahi daha etkili olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine makyajda yapılan bazı hatalarda ıslak mendiller kurtarıcı olarak temizliğin sağlanmasına olanak tanır.

Islak mendiller ev temizliğinde de oldukça etkili sonuçlar vererek dökülen ya da aniden oluşan lekeleri temizlemede hızlı ve etkili çözüm sağlamaktadır. Halı lekesi, koltuk lekesi, masa ve konsolda oluşan kir ya da tozları ıslak mendil yardımı ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Islak mendilin günümüzde kullanım alanı oldukça geniş olduğu bilinmektedir. Pratik ve doğru ürün seçildiğinde sağlıklı olan faypack ıslak mendil kullanımının ne kadar yaygın olduğunu gözlemlemek ise güç değildir. Bu nedenle akla ilk ıslak mendil gelmemesi mümkün değildir.

Ne kadar özen gösterirsek gösterelim, iş hayatında bazen istenmeyen durumlarla karşılaşabiliyoruz. Yemek lekeleri, yazı araç ve gereçlerinden bulaşan kalıntılar ve benzeri durumlarda bursa ıslak mendil lekelerin kurumadan temizlenmesini sağlamakta. Bu gibi durumlarda hızlı olunmalı ve lekelerin yayılmasına fırsat vermemelisiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM