Platform adına yapılan açıklamayı okuyan Nurettin Aldemir, “Kimse bizden, haklarımızın kullanılmasına engel getirildiği bir ortamda sessiz kalmamızı beklemesin! Sessiz kalmayacağız!” dedi. Anadolu Fest’in Valilik izni ile 9-12 Haziran tarihlerine ertelendiğini aktaran Nurettin Aldemir, “Eskişehir Valiliği’nin yeni bir yasaklama kararı ile karşı karşıyayız. Bilindiği gibi yasaklama 10-24 Mayıs tarihlerini kapsıyor. Valiliğin alışkanlık haline getirdiği, bizlerin ise asla alışmayacağı hukuksuz karar ile açık alanlarda yapılacak her türlü etkinlik sendikalara, meslek odalarına, derneklere, platformlara ve belediyelere yasaklanıyor veya izne bağlanıyor.” diye konuştu. 
“VALİLİK BİZİM BİLMEDİĞİMİZ NEYİ BİLİYOR”
Festival bünyesinde sahne alacak onlarca sanatçı, biletlerini alan binlerce müzikseverin de yasakçı zihniyetin uygulamasından nasibini aldığını dile getiren Aldemir, “Soruyoruz: Valilik bizim bilmediğimiz neyi biliyor da 15 gün süreyle huzur ortamının bozulacağını öngörüyor. Soruyoruz: Valilik ve kolluk, yasaklama olmadan suç işlenmesini önleyemiyor mu? Soruyoruz: Şiddet olayları şehrimizin neresinde yaşanıyor ki yaygınlaşmasını önlemek istiyorsunuz? Soruyoruz: Başkaları denilen kesim için bir başkalarının hakları niçin yok sayılıyor? Bilmek isteriz.” şeklinde konuştu. Bu yasaklama kararında ifade edilen gerekçelerin tutarlı hiçbir yanı olmadığını belirten Aldemir, “Bu gerekçeleri bizim aklımız kabul etmiyor; insan hakları kabul etmiyor, hukuk kabul etmiyor, yasalar kabul etmiyor. Bizimle, Eskişehir halkıyla alay etmekten vazgeçin. İnsan haklarını, hukuku katletmekten vazgeçin!” dedi. 
SESSİZ KALMAYACAĞIZ!
Daha önceki yasaklarda olduğu gibi bu yasak kararı ile de toplantı ve yürüyüş yapma özgürlüğü, düşünceyi ifade etme özgürlüğü, sosyalleşme hakkı, sanatsal üretim ve paylaşma hakkı, kendini gerçekleştirme hakkının yok edildiğine değinen Aldemir, “Kimse bizden, haklarımızın kullanılmasına engel getirildiği bir ortamda sessiz kalmamızı beklemesin! Sessiz kalmayacağız! Dünya insanlığının ortak kabulü olan haklarımızı savunmaya devam edeceğiz! Sayın Vali yasakçı zihniyetten vazgeçiniz! Bu şehri yasakçı zihniyetle yönetemezsiniz!” ifadelerini kullandı. 
“KENTİMİZİN YASAKLARLA ANILMASINI İSTEMİYORUZ”
Kamu düzeni ve kamu güvenliğinin bu çağda yasaklamalarla sağlanamayacağını aktaran Aldemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentte yetkili makamlarca gerekli önlemlerin alınması ve ancak tüm toplumsal kesimlerin hak ve özgürlüklerini kullanmalarının sağlanmasıyla kamu düzeninin gerçekleşebileceği çok açıktır. Eskişehir’i afaki değerlendirmelerle ve valilik kararlarıyla evrensel haklardan mahrum bırakmaya çalışmak bir zaafiyet göstergesidir. Halk şenliklerinde, konserlerde, festival alanlarında, sokaklarda ve meydanlarda gerekli önlemleri almak ve gençlerin özgürce eğlenmelerini sağlamak devletin yükümlülüğüdür. Emek ve Demokrasi Platformu olarak demokrasiye, laikliğe ve özgürlüğe sahip çıkıyoruz. En önemlisi Eskişehir’e ve şehrimizin kültürel sosyal dokusuna sahip çıkıyoruz. Kentimizin yasaklarla anılmasını istemiyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM