Çağdaş Kolejliler U16 Kız Basketbol Takımı, 22-26 Şubat tarihlerinde Bolu'da gerçekleşen 3. bölgede ve ardından 29 Mart-2 Nisan tarihlerinde Ordu’da düzenlenen U16 Kız Basketbol Anadolu Şampiyonasında Eskişehir’i başarıyla temsil etti. Eskişehir’in basketbolcu kızları, U16 kategorisinde ilk 16 takım arasına girmeye hak kazanarak Türkiye Şampiyonası biletini aldı.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA ESKİŞEHİR’İ TEMSİL EDECEKLER

9-15 Mayıs tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Çağdaş Kolejliler U16 Kız Basketbol Takımı, Eskişehir'den Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan tek takım oldu. Çağdaş Kolejliler GSK’nın basketbolcu kızları, 26 yıl sonra ilk kez Eskişehir’e bu gururu yaşattı.

26 YIL SONRA İLK KEZ BİR KIZ BASKETBOL TAKIMI ESKİŞEHİR’İ TEMSİL EDECEK

Takımın elde ettiği başarının önemine vurgu yapan Çağdaş Kolejliler GSK Başkanı Doç. Dr. Yavuz Tuna, şöyle konuştu: “Eskişehir’de kadın basketbolunun Çağdaş Kolejlilerden sorulduğunu bir kez daha gösteren kızlarımızı tebrik ediyorum. Önce, ulusal liglerde şehrimizi temsil eden tek basketbol takımı olan Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımımızın başarılarıyla gurur duyduk. Şimdi ise, U16 Kız Basketbol Takımımızın hızlı yükselişi ile gurur duyuyoruz. Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan kızlarımız, 26 yıl sonra ilk kez Türkiye Şampiyonasında Eskişehir’i temsil edecek. Bu gururu bizlere ve şehrimize yaşatan kızlarımıza teşekkür ediyor, Türkiye şampiyonasında başarılar diliyorum.”

YENİ HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Çağdaş Kolejliler U16 Kız Basketbol Takımı Antrenörü Mert Erden ise, Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, “Koyduğumuz hedeflere odaklanarak inandık, çalıştık, pes etmedik ve başardık. Şimdiki hedefimiz Türkiye Şampiyonasından başarıyla ayrılmak, şehrimizi başarıyla temsil etmek.  Bu doğrultuda antrenmanlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM