Çağdaş Kolejliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen 8. Çağdaş Kayak Kampı, 11-14 Mart tarihleri arasında Kars-Sarıkamış Ekinata Toprak Otel’de gerçekleştirildi.

Katılımcıların büyük çoğunluğunu Özel Çağdaş Okulları öğrencilerinin oluşturduğu, velilerin de katılımı ile birlikte 107 kişiden oluşan kayak kampında Milli kayak hocalarının verdiği kayak derslerine büyük bir heyecanla başlandı.
Kampın 1. günü günü kayak hocalarıyla tanışan öğrenciler ilk ders için piste çıktılar. 1. gün akşam öğrencilerin kayak dersiyle ve kamp programıyla ilgili olarak kayak hocalarından Suat Soyak, velilerle bilgilendirme toplantısı yaptı.

Programın 2 ve 3. günü sabah ve öğleden sonra yapılan yoğun kayak dersi programlarının yanı sıra, öğrencilerimizin kayak sporu bilgilerini pekiştirmeye yönelik çalışmalarla birlikte el becerilerini de geliştiren etkinliklere yer verildi. 2. gün akşam programında öğrencilere hazırlanan parkurlarla Survivor etkinliği yapıldı.

VELİLERE ÖZEL KARS VE ÇILDIR GÖLÜ GEZİSİ

Programın 3. gününde veliler için Kars ve Çıldır Gölü gezisi düzenlendi. Profesyonel rehber eşliğinde düzenlenen gezide veliler Ani Harabeleri, Çıldır Gölü’nde atlı kızak turunda keyifli anlar yaşayarak Kars’a özgü yemekleri tatma fırsatı buldular. Kars merkezindeki turdan sonra gezi programları sona erdi. 

3. gün akşamı veli ve öğrencilerimizin katılımıyla madalya ve sertifika töreni düzenlendi. Açılış konuşmasını Ortaokul Müdür Yardımcısı Ayşegül Mühürhancı Dal'ın yaptığı törende, kayak hocalarının plaketlerini Çağdaş Kolejliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Yavuz Tuna adına Müdür Yardımcısı Ayşegül Mühürhancı Dal takdim etti. Sertifika ve madalyalarını kayak hocalarından alan öğrencilerin mutluluğu ve heyecanı görülmeye değerdi. Kayak hocalarından Suat Soyak, verimli geçen kamp programının değerlendirmesini yaparak organizasyonda emeği geçen tüm ekibe teşekkürlerini iletti.

Tören sonunda her sene geleneksel olarak hazırlanan pasta kesimini kamp organizasyon ekibi ile birlikte kayak hocaları ve öğrenciler yaptı.

PİSTTEN İNİŞLERİ GÖRSEL BİR ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

Kampın son günü ise kayak hocaları ile birlikte tüm öğrencilerin, önde Çağdaş Kayak Kulübü ve Çağdaş Okulları bayrağını taşıyarak pistten inişleri görsel bir şölene dönüştü.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından Meksika dalgasıyla kara atlayan öğrenciler doyasıya eğlenerek kar topu savaşı yaptılar. Kamp programının bitiminden sonra öğrenci ve velilerin memnuniyeti ile 8. Çağdaş Kayak Kampı sona erdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM