CaneCorso fiyat araması yaptığınızda bu köpeklerin yavruları için 500 TL gibi ilanlar görebilirsiniz veya ücretsiz ilanlar görebilirsiniz ancak ilandaki yetkili kişiyle iletişime geçtiğinizde çok daha farklı bir fiyatla karşılaşmanız mümkündür. CaneCorso fiyatları 8.000 TL’ye kadar ulaşabilmektedir.

CaneCorsoIrkı Köpeklerin Mizacı

CaneCorso mizacı hassas ve ciddi olabilir, sizinleyken oldukça hassas ve sevecen olabilecek bu köpekler bahçenize giren bir yabancı gördüklerinde ciddi tavırlarını takınabilirler. Tüm köpeklerde olduğu gibi, sağlıklı, mutlu ve başarılı olabilmesi için yeni insanlarla tanışmaları, yeni durumlarla ve diğer köpeklerle erkenden sosyalleştirilmeleri önemlidir çünkü mizacın yumuşaklığını belirleyecek olan bu sosyalleşmedir.

CaneCorso ırkı köpekler güçlü görüntüleriyle korkutucu olabilseler de erken yaşta sosyalleştirilmeleri durumunda çocuğunuzla iyi anlaşacak ve onun için iyi bir koruyucu olacaklardır. Aynı şekilde çocuğunuza bir köpekle nasıl düzgün iletişime geçeceğini öğretmeniz de önemlidir.

CaneCorso ırkı köpekler büyüdükçe iyice güçlendikleri için olumlu pekiştirme (ödüller) ile verilen bir eğitim almaları onlar için oldukça önemlidir, söz konusu eğitimlere köpeğiniz henüz yavruyken başlamanız başarıya ulaşmanız da önemli bir husustur.

CaneCorsoIrkı Köpeklerin Genel Sağlık Durumu

CaneCorso ırkı köpekler genellikle sağlıklıdır ve caneCorso ömrü 9 yıldan 12 yıla kadar uzanabilir. Yine de her köpek ırkında olduğu gibi bu ırka da özgü olan dikkat edilmesi gereken birkaç sağlık sorunu vardır. CaneCorso ırkı köpeklerin yaşayabileceği potansiyel sağlık sorunları arasında kalça displazisi, idiyopatik epilepsi, demodex uyuzu ve göz kapağı anormallikleri bulunur. Bununla birlikte CaneCorso ırkı köpeklerin kulakları enfeksiyon belirtileri açısından düzenli olarak kontrol edilmeli ve buna ek olarak köpekler için tasarlanmış bir diş macunu kullanılarak köpeğinizin dişlerini dikkatlice fırçalamalısınız.

Derin göğüs yapısı olan büyük bir köpek ırkı oldukları için bu ırkın mideyi tehdit eden gastrikdilatasyon- volvulus (GDV) kompleksi veya şişkinlik yaşamaya neden olan hastalıklara yatkındır. Bu söz konusu şişkinliğe neyini sebep olduğuna dair bazı teoriler olsa da (örneğin; birden fazla küçük öğün yemek yerine bir büyük yemek yemek) kesin bir bulguya erişilememiştir.

CaneCorso ırkı bir köpek sahiplenecekseniz bu ırktan köpeğe nasıl bakacağınız, şişkinlik ve olası diğer sorunları nasıl önleyebileceğiniz hakkında veterinerinizle konuşmalı ve tavsiyelerine uymalısınız.

CaneCorso ırkı köpekler özellikle ilkbahar mevsiminde dökülme göstereceklerdir. CaneCorso ırkı köpeklerin parlak tüylerden oluşan kürkünü korumak için düzenli olarak banyo yaptırılmaları ve haftalık olarak fırçalanmaları önerilir ve ilkbaharda günlük olarak fırçalanmaları gerekir.

CaneCorso Irkı Köpeklerin Egzersiz Rutini

CaneCorso ırkı köpekler için günlük olarak egzersiz yapmaları pek çok köpek için olduğu gibi zorunluluktur ayrıca bu söz konusu egzersizler onların kas yapılarının korunması oldukça gereklidir. Sabah ve akşam birer kere olmak üzere yürüyüş yapmaları ve koşmaları CaneCorso ırkı köpeklerin kas yapılarını korumalarına oldukça yardımcı olacaktır.

CaneCorso Fiyat

Orijinal bir İtalyan köpeği olan CaneCorso fiyatı ortalama olarak 4000 TL’dir ancak 2.500 TL’ye de bir CaneCorso edinmeniz mümkün, bu köpek barınaklarda çok sıklıkla rastlayabileceğiniz bir köpek değildir. Elbette barınaklardan yana şansınızı denemenizi öneririz çünkü barınaktaki bir CaneCorso kendine ait bir ev edinmiş olur ancak cins bir köpek olduğu için bu konuda şansınız yaver gitmeyebilir. Oldukça güçlü ancak bir o kadar da estetik duruşa sahip bir köpek olan CaneCorso fiyatı 2.500 TL’den başlayıp 8.000 TL’ye kadar ulaşabilir.

KAYNAK=https://kopekyavrusu.com/17757/cane-corso

Editör: Mustafa YILDIRIM