Türk İş İl Temsilciliği’nin Espark önünde Özel İstihdam Büroları ile ilgili yasa tasarısına karşı  açtığı imza kampanyasına CHP Eskişehir örgütü ve partililer önce yürüyerek sonra imza atarak destek verdiler.

Kanatlı AVM önünde biraraya gelen CHP’liler “modern çağın kölesi olmak istemiyoruz”, “Kiralık işçi boralırana direniş”, “ kölelik düzeni meşrulaşıyor” , “bozuk düzene sağlam çark” olmaz yazılı dövizlerle birlikte Espark önüne kadar yürüdüler.  Türk İş İl Temsilcisi Nejat Kılıç ve sendikacılar CHP’lileri karşıladılar. Burada kısa bir konuşma yapan Türk İş temsilcisi Nejat Kılıç,  Özel İstihdam Bürolarının aracılğı ile örgütsüz işçi çalıştırmasının önünü açan yasa tasarının meclisten geri çekilmesini istedi. Kılıç, “Bizleri sokağa çıkarmak istiyorlar. Acaba bir kargaşa çıkarıp istediklerini yapmak mı istiyorlar, bundan da korkuyoruz. Kıdem tazminatı ile çalışmalarına da karşıyız” dedi.

CHP İl Başkanı Sinan Özkar, parti olarak başta Türk iş olmak üzere diğer emek örgütleri ile birlikte her alanda mücadele etmeye hazır olduklarını belirterek “Gerekirse sokağada çıkarız.  Tasarı yasalaştığında Yargıtay’ın ‘işçi çalıştırmaya aracılık’ olarak nitelendirdiği ve yasadışı olarak karar verdiği ‘kiralık işçi’ uygulaması meşrulaşacaktır. Tasarının gerekçesine göre, kiralık işçi ‘güvenceli esneklik’ uygulamasının bir örneğidir” dedi.

Hükümetin tam anlamıyla tüm varlıkları talan etmekte ve ettirmekte olduğunu öne süren CHP İl Başkanı Özkar, “Ararsularımızdan, yeşil dağlarımıza, kıyılarımızdan tarihi varlıklarımıza kadar herşeyi değersizleştirmekte. Geriye kalan inanımız ve insan gücümüz; bu da talan edilmek, örgütsüz güvencesiz, sosyal güvenlikten yoksun, hiçbir biçimde pazarlık gücü bulunmayan bir iş gücü kitlesi yaratılmak istenilmektedir. Bunun adı işçilik değil tam anlamıyla köleliktir. İstihdam bürları da köle pazarladırıdır” şeklinde konuştu.

CHP’lilerin destek eylemine katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt birer konuşma yaptılar. Başkan Ataç,  işçilerin ve emekçilerin haklarını korumak ve yeni haklar elde etmek için yaptıkları ve yapacakları demoktarik eylemlerine destek verdiklerini ve vereceklerini söyledi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta sendikal ve işçi haklarının tek tek elden alındığını belirterek AKP’ye oy veren işçilere ve emekçilere seslenerek “Artık ‘yeter’ deyin, haklarınıza sahip çıkın” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra  CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı İlçe Başkanı eAkın Sallarel, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, belediye başkanları ve partililer imza kampanyasına imzaları ile katıldılar. 

Editör: TE Bilişim