Bağışıklık sistemi çocuklarda genellikle sıklıkla zayıflar. Özellikle okul çağındaki çocuklar sınıf ortamında bazı enfeksiyonlara çok daha kolay yakalanabilir. Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek dengeli ve düzenli beslenmeden geçer. Tüm besin gruplarını tüketen, düzenli spor yapan çocukların bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu bilinir.

 Ocean Smart Gummies’in sunduğu çiğnenebilir jel formda vitamin ve mineral takviyeleri ile çocuğunuza sağlıklı atıştırmalıklar verebilirsiniz. Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiren takviye ürünleri ile çocuğunuzun bağışıklığını destekleyebilirsiniz.

İşte çocuklarınızın bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapabileceklerinizden bazıları;

Vitamin içeren besinleri çocuğunuzun beslenme programına ekleyin

Vitaminler hem çocukların hem de yetişkinlerin bağışıklık sistemini desteklemede oldukça önem taşır. Vitamin açısından zengin meyve ve sebzeleri çocuklarınızın beslenme programlarına dahil ederek daha sağlıklı öğünler hazırlayabilir, çocuğunuzun bağışıklığını destekleyebilirsiniz. A vitamini desteği için havuç, kuru kayısı, pancar gibi besinler kullanabilir, C vitamini için portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgillerden faydalanabilirsiniz.

Çocuğunuzu spora yönlendirin

Spor yapmak hem yetişkinlerde hem de çocuklarda sağlıklı yaşamın kriterleri arasında bulunur. Çocuğunuzu küçük yaşlardan itibaren ilgili olduğu spora yönlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini destekleyebilir, çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. Spor yapmak çocuğunuzun bağışıklığını güçlendirmekle beraber çocuklarda özgüven oluşumunu da destekleyecektir.

Probiyotik alımını artırın

Yararlı bakteriler olan probiyotikleri almanın en sağlıklı yolu yoğurt ve kefirden geçer. Evde kolayca kendi yoğurdunuzu yaparak çocuğunuza her gün ara öğün olarak yoğurt sunabilir, çocuğunuzun bağışıklığını probiyotikler ile destekleyebilirsiniz. Dilerseniz hazırladığınız yoğurda doğal meyveler ekleyerek de bu öğünü çocuklarınız için daha çekici hale getirebilirsiniz.

Omega 3 tüketimini artırın

Omega 3 tüketimi çocuklarda özellikle beyin gelişiminde önemlidir. Hamilelik döneminden itibaren önem verilmesi gereken bir besin türü olan omega 3’ü balıklar, chia tohumu, soya fasulyesi, lahana gibi besinlerden alabilirsiniz. Bağışıklık sisteminin desteklenmesinde önemli olan omega 3 yağ asitlerinin eksikliği durumunda halsizlik, dikkat dağınıklığı gibi problemler ortaya çıkabileceğinden dolayı çocuklar için omega 3 takviyelerinden de faydalanabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim