Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikası töreni Süleyman Çakır Lisesi’nde yapıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge özellikle Beslenme Dostu Okul’un önemine vurgu yaptı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür vekili Osman Cebeci, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul çalışmaları kapsamında Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’n yaptığı protokoller ve kılavuzlar doğrultusunda her yıl yürütülen çalışmaları yerinde ölçen, değerlendiren eğitimli ekiplerin tespitleri neticesinde hak eden okullara bir sembol verildiğini söyledi.

Beyaz bayrak’ın bir sembol; temizliği ve hijyeni anlattığını belirten Cebeci, “Neredeyse, evlerinden daha çok çalışma vakitlerini geçirdikleri okullarımızın sağlık standartlarının iyileşmesi ve bu durumun öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul toplumumuz tarafından bir kurum kültürü haline getirilmesi çok önemli.

Beslenme konusu da doğrudan hem bireylerin hem de okul çağındaki çocuklarımızın devam ettiği örgün ve yaygın eğitim okullarının okul sağlığı ile ilgili” dedi.

“Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün eğitim kurumlarında, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması amacıyla, Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında 21 Ocak 2010 tarihinde ‘Beslenme Dostu Okul Programı İşbirliği Protokolü’ imzalanmıştır. Süresi dolan “Beslenme Dostu Okullar Programı” 20 Eylül 2013 tarihinde yeniden güncellenmiştir” diyen Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür vekili Osman Cebeci şunları söyledi:

“Beslenme Dostu Okul Programı Millî Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve kamu okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamaktadır.

İlimizde, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında 119 okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır.

Bu 119 okulumuzla birlikte, Beyaz Bayrağı dalgalandıran okul sayımız 388'e yükselmiştir.

İlimizde, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında 103 okul Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanmıştır.

Bu 103 okulla birlikte, Beslenme Dostu Okul Sertifikasını okul koridorlarına taşıyan okul sayımız 205'e yükselmiştir.

Yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmeye hizmet edecek okullarımızın temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak denetlenmesi, gerekli kriterleri karşılayan okullarımızın ise ‘Beyaz Bayrak’ ve Sertifika ile ayrıca, kılavuzdaki standartlara uygun hale gelen okullarımız da Beslenme Dostu Okul sertifikası ile ödüllendirilmesi çalışmalarımız bu öğretim yılı da devam edecektir. Şehrimizin tüm ilçelerindeki, resmi ve özel okullarımızda bu anlayışın içselleştirilmesi ve kurum kültürü haline getirilmesi çok önemli.

Bugün burada okulları, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Sertifikası almaya hak kazanan ilçe müdürlerimizi, okul müdürlerimizi ve saha çalışmasında yardımlarını esirgemeyen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.

Sizlere sunulan Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarının okullarınızdaki törenlerde, özellikle öğrencilerle ve okul toplumu ile paylaşılması ve gelecek yıllardaki değerlendirmelerde tekrar başarılı olmanızı temenni ederek iyi çalışmalar dilerim.”

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarını hak eden okullara sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilişim