Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen; Eskişehir Özel Yeni Yol Okullarının ev sahipliğini yaptığı “e Twinning Eskişehir İl Çalıştayı” 14 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşti.

      Çalıştay;  HAMİ projesi kapsamındaki okullardan, köy okullarından ve proje tecrübesi hiç olmayan okullardan gelen yaklaşık  250 öğretmenin katılımıyla  düzenlendi.

Özel Yeni Yol Okulları kurucusu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni   Mehmet Otan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç Dr.  Adnan Boyacı'nın açılış  konuşmaları ile başladıktan sonra eTwinning Eskişehir İl Koordinatörü Gülşah Sarıkaya'nın sunumları ile devam etti.

        Konuşmacılar, eTwinning sayesinde sınır ötesi işbirliklerinin kurulabildiğini, projeler geliştirildiğini, öğrencilere kendi ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri için fırsat sunulduğunu ifade ettiler. Avrupa ve Ulusal Kalite Etiketi almış okul ve öğretmenlerimiz; eTwinning proje stantlarında iyi proje örneklerini sergileyerek eTwinning faaliyetlerine yeni başlayan öğretmenlerimizle çalışmalarını paylaşmışlar, onlara yol gösterici olmuşdular

         Ayrıca öğleden sonraki bölümde 30 proje grup liderinin rehberliği ile 22 proje yazma atölyesinde 200'den fazla katılımcı öğretmenle Proje Yazma Atölye Çalışmaları gerçekleştirilerek yeni eTwinning projeleri başlatıldı.

Editör: TE Bilişim