Hürriyetçi Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim İş ve Özel Sektör Öğretmenler Sendikası dün İstanbul'un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda müdür olarak görev yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan'ın bir öğrencisi tarafından öldürülmesi sonrası bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

İŞ BIRAKIYORUZ!

Eğitim sendikaları adına konuşan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, "Cuma günü Eskişehir başta olmak üzere tüm Türkiye’de, eğitimde yaşadığımız şiddete dur demek için iş bırakıyoruz. Bu sorun sadece bizim sorunumuz değildir! Eğitim sendikaları bir arada tek yumruk olmuş durumdayız. Artık yeter! Bakanlık  bizleri hedef göstermek dışında ne yapıyor! " şeklinde tepkisini dile getirdi.

BU DURUMUN TEMEL NEDENİ MEB’İN UYGULADIĞI POLİTİKALARDIR! 

Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesi gerektiğini belirten Sertaç Durdu, "Yaşanan bu şiddet olayları adeta bir bakanlık politikasına dönüştürülen eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmasından ayrı düşünülemez. Bugün bir Eğitim emekçisini hayattan koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgilidir. Bizzat bakanın yaptığı açıklamalarla eğitim sisteminin tüm başarısızlığının nedeni olarak öğretmenlerin gösterilmesi, CİMER uygulamasının velilerin elinde bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan tüm sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmeni ve idarecileri veli ve öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur." dedi.

CAN GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLAYIN!

Cuma günü okullar tatil mi? Cuma günü okullar tatil mi?

Türkiye'nin her yerinde eğitim kurumlarında benzer şekilde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanmasının
arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasının gerektiğinin altını çizdi.

BAKANLIĞA ÇAĞRI!
Durdu, "Eğitim sen, Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak okulda şiddet olaylarının durması için Milli Eğitim Bakanlığını acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz." diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Eskişehir il Temsilciliği 9 Mayıs Perşembe günü saat 10.00'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Editör: Mustafa YILDIRIM