Eskişehir’in Alpu ilçesi Osmaniye mahallesinde, yağmur nedeniyle ertelenen 23 Nisan şenlikleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirilirken, sahneye çıkan 7. sınıf öğrencileri şalvarlı kıyafetleriyle Eskişehir yöresi oyunları ile ilgi çekici bir görüntü ortaya koydular.
Osmaniye İlkokulu ve Şehit Adnan Çiftçi Ortaokulu’nun birlikte gerçekleştirdiği etkinliklerde, açılış konuşması sonrasıyla sırayla sahneye gelen minikler şiir ve halk oyunlarında büyük alkış aldılar. Etkinlik sırasında gerçekleşen kermesten elde edilen gelir, folklor ekibi için kullanılacak. Çocuklar etkinlikle birlikte yumurta taşıma, sandalye çekme, çuval yarışmalarıyla güzel bir gün geçirdiler.
Kendi imkanlarıyla kurdukları folklor ekibinden çok umutlu olduklarını belirten Okul Müdürü Hakan Yılmaz, yaptığı konuşmada, etkinliklerde büyük emeği geçen öğretmen arkadaşları Mecburiye Güneş Güleç, Çiğdem Erdemir, Nihan Güreşçi, Semra Küçükyılmaz, Ayşe Tosun, Yunus Yalçın, Hakan Güneş, Murat Bıyıklı, Tuğba Kara’ya teşekkürlerini sundu.
Etkinliğe, velilerin yanı sıra Alpu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztürk’le birlikte çok sayıda muhtar katıldı.
Editör: TE Bilişim