Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) çerçevesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) işbirliğiyle yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikata yaklaşık 50 personel katıldı.

Tatbikatta senaryo gereği çıkan yangında, HAP başkanının talimatı ile mor kod verilerek HAP alarmı aktive edildi. Sonrasında ekip tarafından yangına müdahale edildi. Yatan hastalar ve refakatçilerin görevlilerin ve acil yardım ekibinin yardımı ile tahliye edilmesi sonrasında, baygın haldeki personele UMKE ekibi ilk müdahaleyi yaptı. Olay yerindeki son durum hakkında Hastane Teknik Hizmetler Sorumlusu tarafından sayım yapılmasının ardından, yönetim bilgilendirilerek yeşil kod verilip tatbikat sonlandırıldı.

HAP tatbikatları herhangi bir acil durum ya da afet durumu meydana geldiğinde, hastanede önceden belirlenen kişilerin daha sistemli ve organize davranış ve tutum geliştirmesini sağlamaktadır. Böylece acil durum ve afetlerden en az yaralı ve maddi hasar ile kurtulmak ve afeti hızlı ve doğru yönetmek hedeflenmektedir.

Editör: TE Bilişim