Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 2014-2015 öğretim yılı, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Açılış etkinlikleri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından ESOGÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı’na çelenk konulmasını takiben, akademik ve idari personelin de katılımıyla gerçekleşen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Anıttaki törenin ardından ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi.   
Törende ESOGÜ öğrencileri adına konuşan ESOGÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alparslan Saylar, üniversite hayatının çoğu kişinin yaşamında gerçek hayata adım atmadan önce en önemli donanımların kazanıldığı bir dönüm noktası olduğunu belirtti ve bu nedenle, üniversitelerin gerekli alt ve üst yapıya sahip olması gerektiğini ifade etti. Alparslan Saylar son yıllarda bu doğrultuda ESOGÜ Rektörlüğü’nün üniversiteye çağ atlatma niteliğinde yatırımlar yaptığını belirterek teşekkürlerini sundu. Ailelerinin fedakarlıklar yaparak kendilerini okuttuğunu belirten Alparslan Saylar, öğrencilerin de hem kendi hayatlarını kurtarmak hem de ülkelerine katkı sunan bireyler olabilmek için çalışması gerektiğini söyledi. Öğrencinin derslerine çalışırken bir yandan da sosyal ve kültürel açıdan kendini geliştirmesi gerektiğini belirten Alparslan Saylar, bu anlamda üniversite içindeki sosyal imkanların geliştirilmesi ve öğrencinin kampüste daha çok vakit geçirmesinin sağlanmasının önemine dikkat çekti. ESOGÜ ailesine yeni katılan öğrenci arkadaşlarını da kutlayan Alparslan Saylar, yeni öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ’nün; eğitim-öğretim kalitesiyle ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen, bilimsel çalışmaların sonuçlarını toplumun talepleri doğrultusunda faydaya ve ekonomik ürüne dönüştüren, etkin ve rekabetçi sağlık hizmetleri sunan, girişimci ve yenilikçi mezunlar ve bilim insanları yetiştiren bir üniversite olduğunu söyledi. ESOGÜ’nün sahip olduğu güçlü bilgi ve birikimi, endüstrinin yanı sıra kamu ve özel sektörün teknik ve ileri teknolojik ihtiyaçlarını karşılamada kullanmayı amaçladığını belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ’nün ayrıca toplumun refah seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak ve sorunlarına çözüm aramak amacıyla yapılan çalışmalara da her zaman önem verdiğini ve imkan yarattığını belirtti. Konuşmasında üniversitede yürütülen bilimsel çalışmalar ve üniversitenin fiziksel imkanlarındaki gelişmelerle ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ olarak hedeflerini hızla gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri ışığında yeniden gözden geçirdiklerini belirterek, taşıdıkları sorumlulukların bilinciyle yeni öğretim yılına heyecanla başladıklarını ifade etti.   
Açılış konuşmalarının ardından ESOGÜ’den 2013-2014 öğretim yılında emekli olan öğretim üyelerine teşekkür plaketleri verildi. Daha sonra ESOGÜ 2013 Yılı Bilimsel Çalışma ve Faaliyet Ödülleri’nin verilmesine geçildi. Tören ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Özdemir tarafından verilen açılış dersi ile sona erdi.   

Editör: TE Bilişim