Eskişehir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 2017 yılı birinci yarısı için planlanan Fahri Trafik Müfettişlerine; 'Eğitim ve Değerlendirme'  toplantısı, Eskişehir İl Emniyet Müdürlü'nün Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya; Eskişehir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli trafik polis memuru  ve diğer görevli trafik polis memurları katıldı. Görevli Trafik Polis Memuru; 'Trafikle ilgili, slayt gösterimi' sundu. Trafiğin denetlenmesi ve trafik kazalarını azaltmak  için; yerel yönetimlere kamera sistemi kurulması yetkisi verilmesi belirtildi. Fahri Trafik Müfettişlerinin trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak yaptıkları katkılar ile, yapılan ihbarlarda ortaya çıkan aksaklıklar ele alındı. Trafik denetimlerin de mevcut teknolojik değişimlere paralel olarak değişen yeni hukuki mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda söz alan Fahri Trafik Müfettişlerinin istek ve önerileri dinlendi ve not alındı. Eskişehir’de 271 bin motorlu araç ve 349 bin sürücü bulunduğu belirtildi. En çok ölümcül kazalar;  genellikle Eskişehir  çevre yolunda olmakta olduğu vurgulandı. 2020 yılına kadar trafik kazalarını,  gerekli önlemleri alarak yüzde 50 oranında azaltmayı hedeflenmektedir. Emniyet kemeri takmak, kazaları yüzde 75 oranında ve motosiklette kask kullanmak da ölüm oranını yüzde 40 azaltığı belirtildi. Trafik kazaları; sürücülere ceza kesmekle önlenemez. Ancak  sürücü kurslarında düzenlenen eğitimle önleneceği dile getirildi.

Eskişehir ilin de; 400 Fahri Trafik Müfettişi görev yapmaktadır. Fahri Trafik Müfettişlerinin yazdıkları tutanakları,  ceza tutanağına çeviriliyor. Eskişehir ilin de okul öğrencilerine, trafik eğitimleri verildiği vurgulandı. Diğer kurumlardan da talep geldiğin de, trafik ile ilgili eğitimlerin verileceği dile getirildi.

Editör: TE Bilişim