Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, FATİH projesi ile 2016’da 600 bin tablet dağıtılması planlandığını ancak dağıtılan tablet sayısının 11 bin 881 olduğunu ifade ederek, “Ne oldu FATİH Projesi’ne” diye sordu.

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Çok sayıda öğrencinin EBA’ya ulaşabileceği bir cihaza erişimi yok bu gerçekliğimiz ortada. Şirketler, televizyon ünlüleri, belediyeler öğrencilere tablet sağlamak için kampanyalar düzenliyor ancak bu toplam sıkıntıyı ne kadar çözebilir? Öğrencilerin anayasa ile güvence altına alınmış olan eğitim haklarını yardım kampanyaları ile mi garanti altına alacaksınız? Devletin her öğrenciye işini görecek bir akıllı cihazı ücretsiz olarak sağlaması bu şartlarda bir zorunluluk ve sorumluluk değil mi” dedi.

TOPLANAN PARALARA NE OLDU?

Alkan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kızılay’dan ünlülere kadar kampanya gündeme gelince aklımıza 2011’de büyük iddialarla başlatılan FATİH Projesi ister istemez geliyor. Ne oldu FATİH Projesi’ne? 2016’da 600 bin tablet dağıtılması planlanmıştı. Dağıtılan tablet sayısı ise 11 bin 881. Projenin 2018-2019 planlarında ise 2 milyon 700 bin dizüstü bilgisayar dağıtmak varmış. Kaç dizüstü bilgisayar dağıtıldı öğrencilere 2019’da? Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü FATİH projesinin akibeti hakkında  bir açıklama yapmadı. Vergilerimizden toplanan FATİH projesine aktarılan paralara ne oldu?”

Editör: TE Bilişim