Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, 2-8 Temmuz 2017 tarihlerinde Eskiehir Emine-Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi tarafında hazırlanan Tübitak 4004 Doğa Eğitim ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen Sayıların Dansı isimli projede gençlerin farklı projeler ürettiğini söyledi.

Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik olmak üzere 4 ilden 5  Bilsem’den tolam 40 öğrencini yer aldığı projede  Matematik ve Doğa, Matematik ve Mühendislik, Matematik ve Astronomi, Matematik ve Optimizasyon, Matematik ve Sanat olmak üzere toplam beş başlıkta etkinlikler gerçekleştirildi. 12 eğitimci ve bir sağlık personeli eşliğinde doğada, Emine-Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi atölyelerinde gerçekleştirildi. Ayrıca Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bahçesinde astronom eşliğinde gece gözlemi yapıldı.

Organizasyonda emeği geçen herkesi kutlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Özen, yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan gençlerin farklı projeler ürettiğini söyledi. Çok güzel projelerin ortaya çıktığını anlatan Özen, öğrencilerin bilimsel çalışmalara ve arayışlara yöneltilmesinin çok önemli olduğunu aktardı.

Editör: TE Bilişim