KESK’liler, “eğitim alanında çok yönlü saldırıların ve dayatmaların arttığı bir dönemde sesimizi duyurmak ve sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi için bir kez daha” alanlara çıktı.

Adalar’da bir araya gelen KESK üyesi sendikaların üyeleri daha sona alkış, ıslık ve sloganlarla Espark önüne kadar yürüdüler. Burada açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, eğitimde ve yüksek öğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün yasal düzenlemelerin, hayata geçirilen fiili uygulamaların sadece eğitim sistemini değil, çocukların, velilerin ve bütün toplumun geleceğini ipotek altına aldığını öne sürdü.

“Türkiye’nin her yerinde imam hatip okullarına yeterli talep olmamasına rağmen normal ortaokullar için de imam hatip sınıfları açıldığını öne süren Demir, “Bazı okullar tel örgü ve duvarlarla bölünerek öğrenciler mağdur edilmiştir. Doğrudan inanç istismarı şeklinde gündeme getirilen her lisede ibadethane açılmasının zorunlu hale getirilmesi ve son olarak kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişikle bütün okullarda başörtüsünün serbest bırakılması, okullarda velileri ve öğrencileri karşı karşıya getirecek uygulamalar olarak dikkat çekmektedir” dedi.

“TEK TİP”LEŞTİRMEYE KARŞIYIZ

Öğretmen  atamalarında, özür grubu, il içi ve il dışı tayinlerde yaşanan sorunların sürdüğünü belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir şunları söyledi:

“Siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı şunu çok iyi bilmelidir ki, eğitim ve bilim emekçileri eğitim üzerinden oynanmak istenen oyunun ve boyunlarına geçirilmek istenen zincirin farkındadır. Eğitim ve bilim emekçileri ne kendilerinin ne de çocuklarımızın siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerine kurban edilmesine asla izin vermeyecek, siyasi iktidarın eğitimi ve toplumu kendi çıkarları doğrultusunda ‘tek tip’leştirme yönündeki girişim ve uygulamalarına bütün gücümüzle karşı duracağız.

Kamusal, demokratik, bilimsel, laik ve anadilinde eğitimin önündeki bütün engeller kaldırılmalıdır. Eğitimin bütün kademelerinde dini kurallara göre değil, bilimsel kurallara göre eğitim yapılmalı. MEB, öğrencileri özel okullara, meslek lisesi, imam hatip ya da açık liseye yönlendirmekten vazgeçmeli, TEOG yerleştirmeleri sürecinde yaşanan sorunlar en kısa sürede çözülmelidir. Eğitimde siyasi kadrolaşmaya, zorunlu rotasyon girişimlerine, performans uygulamalarına derhal son verilmelidir. Yıllardır sesimizi duymayanlara, taleplerimizi görmezden gelenlere inat, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğimiz bilinmelidir.”

Yapılan konuşmalardan sonra eğitim çalışanları müzik eşliğinde halaylar çekti.

Haber: Deniz Sevim

 

Editör: TE Bilişim