5-11 Mart 2018 Havacı Kadınlar Haftası kapsamında Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “ Havacılıkta Kadının Yeri” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş ‘den Kıdemli ARGE Mühendisi Dr. Ceylan Kubilay Erdem ile Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden Öğretim Görevlisi Dr. Ebru Yazgan katıldı.

Okulun Konferans Salonunda Okuldaki kız öğrencilere verilen konferansta konuşan Erdem, okul ve iş yaşamında kadın olmanın avantaj ve dezavantajlarını anlattı ve öğrencilere seslenen Erdem, “Öncelikle hedeflerinizi belirleyin, hedeflerinize uygun plan ve çalışma yapın, okul laboratuvarları ve staj imkanlarını iyi değerlendirin, en az bir yabancı dili iyi öğrenin, sosyal zekanızı geliştirin, en az bir hobi edinin, imkanınız varsa yurt dışında bir süre bulunun” dedi. A.Ü. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ebru Yazgan, meslek lisesinde uçak motorları bölümünde okuduğunu, lisede, üniversitede ve çalıştığı şirketlerde yoğunlukla erkeklerle beraber okuduğunu ve çalıştığını söyledi.  Erkeklerin doğuştan gelen özelliklerini çok iyi öğrendiğini belirten Yazgan, onlarla iletişim ve birlikte çalışma konusunda kendini çok iyi geliştirdiğini söyleyerek kadının istemesi halinde bir çok işi çok iyi yapabileceğini yaşantısından örnekler vererek anlattı.

Okul Müdürü Dr. S.Sırrı Kabadayı ”Dünya Havacı Kadınlar Haftası Etkinliklerine sağladığı desteklerden dolayı konuşmacılara teşekkür etti ve eski ve yeni Okul Aile Birliği Başkanları tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi. Toplantı sonunda tüm konuklara ve öğrencilere yaş pasta ikramında bulunuldu.

Editör: TE Bilişim